AK PARTİ’NİN YENİ DÖNEMİNE DE KÜTAHYA DAMGA VURACAK! ‘ŞEHRİN POTANSİYELİ BAŞARISININ ÖTESİNDE’

74

AK Parti döneminde Kütahya’ya 101 milyar liranın üzerinde yatırım yaptıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kütahya’nın potansiyelinin mevcut başarılarının çok ötesinde olduğunu belirtti. Yeni yatırımlara ilişkin de konuşan Yılmaz, “Kütahya, AK Partinin yeni dönemine de damgasını vuracak” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kütahya İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Buluşmaları Programının Kütahya ayağına katıldı. İlk olarak Kütahya Valiliği Ziyaret eden Yılmaz, daha sonra AK Parti Kütahya İl Başkanlığı Bilgilendirme Toplantısına, ‘Türkiye Buluşmaları’ Programına katıldı. Zafer Kalkınma Ajansı’nda İş Dünyası ile buluşan Yılmaz, Hezar Dinari Kültür Merkezi’nde düzenlenen Adnan Menderes’e Vefa ve Anma Buluşmasına da katıldı.

‘KÜTAHYA İÇİN ŞEREF SAYFASI’

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti Kütahya İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Buluşmaları Programında bir dizi etkinliğe katıldı. Etkinliklerin tamamında Kütahya’nın demokrasi yolculuğuna şahitlik ettiği Merhum Başbakan Adnan Menderes rahmetle anıldı. Adnan Menderes’i ve arkadaşlarını idam edilişinin 63’üncü yılında rahmetle andığını ifade eden Yılmaz, Adnan Menderes’in başbakanlığına giden yolunu Milletvekilliğini aldığı Kütahya’nın açtığını belirtti. Yılmaz, bu yüzden Menderes’i Kütahya’da anmanın Kütahya için şeref sayfası, onur sayfası olduğunu vurguladı.

AK Parti döneminde Kütahya’ya çeşitli sektörlerde 101 milyar liranın üzerinde yatırım yaptıklarını ifade eden Yılmaz, “Kütahya’nın potansiyeli mevcut başarılarının çok ötesinde bunun bilincindeyiz. Bir taraftan bunları tamamlarken diğer taraftan özel yatırımları teşvik ederek destekleyerek Kütahya’nın kalkınmasına, refahının artmasına hizmet etmeye devam edeceğiz. Kütahya, AK Partinin yeni dönemine de damgasını vuran, en büyük desteği verecek illerden biri olacaktır.” Şeklinde konuştu.

‘ESKİŞEHİR-ANTALYA YHT KÜTAHYA’DAN GEÇECEK’

Kütahya’ya yeni bir stadyum kazandırmak için çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Yılmaz, “Yapımı devam eden 5 sağlık tesisimiz bulunuyor. Kütahya’nın hem Eskişehir ve Afyon çıkışlarındaki trafiği rahatlatacak, hem de organize sanayi bölgelerimiz arasındaki ulaşımı kolaylaştıracak bir yol projesi gündemimizde. Ayrıca, mevcut projenin yerine şehrin daha yakınından geçecek bir çevre yolu projesi üzerinde de çalışıyoruz. Eskişehir-Antalya hızlı tren hattı hayata geçtiğinde inşallah duraklarından biri de Kütahya olacak. Projenin titizlikle takipçisi olacağız.” İfadelerini kullandı.

‘ZAFER OSB’DE 20 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK’

Zafer OSB’de başta otomotiv sanayii olmak üzere diğer büyük ölçekli orta ve üzeri katma değer üreten sanayi kuruluşlarının üretime geçmelerini destekleyeceklerini vurgulayan Yılmaz, Zafer OSB tam kapasiteye ulaştığında 20 bin civarında kişinin istihdam edileceğini açıkladı.Termal sağlık turizminin Kütahya’da daha da gelişmesi için işbirliklerini güçlendireceklerinin altını çizen Yılmaz, her alanda daha da gelişen bir Kütahya için çalışacaklarını ve Türkiye Yüzyılı’nın Kütahya’nın da yüzyılı olacağını belirtti.

AK Parti’nin Eylül ayında 81 ilde düzenlediği Türkiye Buluşmalarının Ekim, Kasım aylarında yapılacak kongreler öncesi Türkiye’de oluşturmaya çalıştıkları havayı etkileyeceğini belirten AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, benzer ziyaretlerin şehre büyük bir avantaj sağladığına değindi. Kütahya’daki büyük yatırımların banisi Merhum Başbakan Adnan Menderes’in siyaset hayatının Kütahya’da başlayıp Kütahya’da sona erdiğini ifade eden Önsay, Menderes’i idama götüren yolun ezanı aslına çevirmeye yönelik girişimi olduğunu kuran okumayı, öğrenmeyi serbest bırakan bir insanın en sonunda idam edildiğini belirtti.

‘AK PARTİ MENDERES’İN DAVASINI DEVRALDI’

Türkiye Buluşmaları Programının siyasi bir seferberlik ilanı olduğunu ifade eden AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, “Bu ülke ne zaman başını kaldırsa, bir takım kara eller maalesef devreye giriyor. Şer odakları yine zaman zaman harekete geçmeye çalışıyor. Bunu E Muhtırada, 17-25 Olaylarında, Gezi Parkı eylemlerinde gördük, 15 Temmuz gecesi ise Türk Milleti darbeye izin vermedi.” dedi. Adnan Menderes’in 21 Temmuz 1946 yılında Kütahya’dan vekil seçildiğini hatırlatan AK Parti Kütahya Milletvekili Adil Biçer, “Kütahya Menderes’in demokrasi yolculuğuna şahitlik etmiş ancak 63 yıl önce 27 Mayıs Darbesinden sonra yine Kütahya’da tutuklanmıştır. Kütahya’nın her dönemde demokrasiyi savunduğuna değinen Biçer, AK Parti olarak mirasını devraldıkları Menderes’in demokrasi davasını yaşatmak için çalıştıklarını belirtti.

Kütahya ziyareti kapsamımda şehrin dört bir yanında Kütahyalılara kulak vereceklerini ve talepleri genel merkeze bildireceklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, iş dünyası ile kapsamlı bir toplantı yapıp Kütahya’da neler yapılabilir istişare edeceklerini ve yatırım fırsatlarını değerlendireceklerini belirtti.

‘VATANDAŞIN SORUNU NEYSE

BİZİM SORUNUMUZ DA ODUR’

Dünyanın ve bölgenin zor bir döneminde Türkiye Yüzyılı hedefleri ile ilerlediklerini belirten Yılmaz, “Kuzeyimizdeki güneyimizdeki savaşların gerginliklerin arasında ülkemiz için çalışıyoruz. Son 22 yılda, Türkiye’nin hem tarihten gelen eksikleri gidermek hem de bugünün ihtiyaçlarını karşılamak için çalıştık. Her zaman önceliğimiz, vatandaşımızın sorunlarına çözüm üretmek, dertlerine derman olmaktır. İçinden geçtiğimiz dönemde temel sorunun hayat pahalılığı olduğunun farkındayız. Bu sorunu görüyoruz vatandaşımızın sorunu neyse bizim sorunumuz da odur.  Ekonomi programımıza sadık kalarak sonuçlarını almaya başladık. Enflasyon, Haziran’dan itibaren düşüş eğilimine girdi ve bu trend, Ağustos’ta da devam etti. Yıllık enflasyon son üç ayda 23,5 puan geriledi. Yüzde 52 olarak gerçekleşti. Bu eğilim devam edecek eylül ayında 40’lı rakamlara yılsonunda 40lı rakamlara düşüreceğiz gelecek sene bu zamanlar ise 20’li rakamlara ulaşacağız.” Dedi.

KÜTAHYA’NIN YOLLARI

ORTALAMANIN ÜZERİNDE

Son 21 yılda Kütahya’ya yapılan yatırımları anlatan Yılmaz, “Eğitimde 2 bin 900 adet yeni derslik inşa ettik. İkinci devlet üniversitesi olarak Kütahya Sağlık Üniversitesi’ni kurduk. Şehrimizdeki yükseköğrenim yurt yatak kapasitesini 12 binin üzerine çıkardık. 61 adet spor tesisi inşa ettik. Sosyal yardımlarda Kütahyalı ihtiyaç sahiplerine 2,6 milyar lira tutarında kaynak aktardık. Sağlıkta 610 yataklı Kütahya Şehir Hastanesi başta olmak üzere, 11 hastaneyle birlikte 43 sağlık tesisi inşa ettik. TOKİ kanalıyla 13 bine yakın konutun yapımını tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettik. Deprem Kütahya’nın da bir gerçeği kriz yönetmek istemiyorsak risk yönetmeliyiz. Ulaştırmada Kütahya’da 24 kilometreden devraldığımız bölünmüş yol uzunluğunu 359 kilometreye çıkardık. Kütahya Türkiye ortalamasının da üzerinde. Kütahya il sınırları içindeki bütün demir yollarını yeniledik. Kütahyalı çiftçilerimize yaklaşık 16 milyar lira tutarında tarımsal hibe desteği verdik.” Şeklinde konuştu.

‘KONGRELERDE YENİLENMEYİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ’

Kütahya’da 6 yeni organize sanayi bölgesi, bir teknopark, 9 araştırma-geliştirme merkezi kurduklarını belirten Yılmaz, “Madencilik ve toprağa dayalı sanayi öncelikli olmak üzere sanayicimizi yönlendireceğiz. Bugün, Türkiye’nin her zamankinden daha güçlü olması gereken bir dönemdeyiz. Daha çok çalışmak, daha fazla ter dökmek durumundayız.” diye konuştu. Son belediye seçimlerinde istedikleri sonucu alamadıklarına de değinen Yılmaz, “Ama milletimiz ne yaptıysa başımızın üstünedir AK Parti faturayı millete çıkarmaz, bize düşen milletimizin verdiği mesajları almaktır. Kongre süreçleri bize fırsat sunuyor. Ortak akılla partimizin değişimini yenilenmesini gerçekleştireceğiz.” Dedi.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *