İŞ DÜNYASI BULUŞMASI DÜZENLENDİ ‘KÜTAHYA BÜYÜK BİR POTANSİYEL TAŞIYOR’

47

Kütahya’nın sanayi üretim payının Türkiye ortalamasının iki katı olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, tarım ve turizm alanlarında Kütahya’nın büyük potansiyel taşıdığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın, Kütahya programı çerçevesinde Zafer Kalkınma Ajansı’nda Kütahya İş Dünyası Buluşması gerçekleştirildi. Programda, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kütahya Valisi Musa Işın, Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci ve il protokolü; iş dünyasının temsilcileriyle bir araya gelerek şehri ve ülkenin ekonomisi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Toplantıda, şehrin öne çıkan sektörleri olan seramik, çini, otomotiv yan sanayi ve tarım hakkında detaylı analizler yapılarak, termal turizmdeki gelişim potansiyelinin yakından takip edildiği belirtildi ve bu sektörlerin gelecekteki büyüme alanları hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Kütahya’nın seramik, çini, otomotiv yan sanayi ve tarım sektörlerinde ön plana çıktığını belirten Cevdet Yılmaz, termal turizmin de gelişmeye açık bir potansiyele sahip olduğunu söyledi. Kütahya’nın tarihi ve kültürel mirasına vurgu yapan Yılmaz, ayrıca Kütahya’nın sanayi alanındaki gücüne dikkat çekerek, Türkiye ortalamasının iki katı olan sanayi üretim payına sahip olduğunu vurguladı. Tarım ve turizm alanlarında da Kütahya’nın büyük potansiyel taşıdığını ifade etti.

Kütahya’nın tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını belirten Vali Musa Işın, “Kütahya, Hititler, Frigyalılar ve Romalılar gibi kadim medeniyetlerin beşiği olmuştur. Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde de önemli bir merkez olan ilimiz, Şanlı Osmanlı Devleti’nin kuruluşunda önemli iki merkezden biri olmuştur. İlimiz, şehzadeler şehri olarak da bilinmektedir.” Dedi.  

Ayrıca Kütahya’nın modern Türkiye’nin inşasında da önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Vali Işın, 2024 yılı için hükümet tarafından ile 8 milyar 968 milyon TL yatırım ödeneği tahsis edildiğini belirtti. Kütahya’da planlanan yatırımların hızla devam ettiğini ve hiçbir aksamanın söz konusu olmadığını vurguladı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *