KSBÜ’NÜN ÖĞRENCİLERİ GİRİŞİMCİLERE DÖNÜŞECEK

19

KUTSO VE KSBÜ ARASINDA “GİRİŞİMCİLİK EKOSİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ” PROJESİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Kütahya Tasarım Teknokent bünyesinde girişimci adaylarının kuluçka sürecine dahil edilmesi ve çeşitli girişimcilik eğitimlerinden faydalanmalarının hedeflendiği Girişimcilik Ekosisteminin Güçlendirilmesi” projesi protokolünde konuşan KUTSO Başkanı Esin Güral Argat, gençlerle birlikte proje üretmenin önemine vurgu yaptı.

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) ve Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ), girişimcilik kültürünü üniversite öğrencileri arasında yaygınlaştırmak ve girişimci adaylarını desteklemek amacıyla yeni bir iş birliğine imza attı. Bu kapsamda, iki kurum arasında “Girişimcilik Ekosisteminin Güçlendirilmesi” projesi protokolü imzalandı. İmza törenine, KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat ve KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin katıldı.

‘TEKNOPARKIMIZ GEREKLİ GÜCE SAHİP’

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat, “Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası ile Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi arasında, girişimcilik ekosistemini güçlendirmek üzere protokolümüzü imzalayacağız. Kütahya’da girişimcilik ekosisteminin güçlendirilmesini çok önemli buluyoruz. Göreve geldiğimiz günden itibaren yaptığımız çalışmalarda, stratejik hedeflerimizden bir tanesi girişimcilik ekosistemine öncülük etmek. Bu anlamda Kütahya’da bulunan Teknoparkımız önemli bir destek olabilecek güce sahip. Bu çalışmalar çerçevesinde, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi öğrencilerini iş gücü konusunda cesaretlendirmek üzere iş birliklerimiz olacak. Teknoparkta Kuluçka Merkezi’nin kurulmasını önemli buluyoruz. Aynı zamanda, girişimcilere devlet tarafından verilen önemli destekler var. Öğrencilere bu desteklerin anlatılması ve bu destekleri anlatırken onlara yol gösterici olmak istiyoruz. KOSGEB’den sağlanan destekler var hangi destekler nasıl kullanılır, nasıl başvurulur onların önünü açmak ve tecrübelerimizi paylaşmak istiyoruz. Bütün arzumuz Kütahya’da Girişimcilik Ekosisteminin gelişmesidir. KUTSO olarak Üniversite-Sanayi iş birliğini çok önemli buluyoruz. Teşekkür ederiz.” dedi.

‘GENÇLERİMİZ ÜLKEMİZİN EN BÜYÜK KAYNAĞI’

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin, “Üniversitemiz olarak girişimcilik ekosisteminin güçlendirilmesi projesinde çocuklarımızla proje yapmak isteyen ve deneyimli sanayicilerimizi bir araya getireceğiz. Bu proje de onun için bir başlangıç aşaması olacak. Gençlerimiz ülkemizin en büyük kaynağı. Bu nedenle, onlara uygun ortam ve imkanlar sunmak bizim görevimiz. KUTSO’nun sağladığı destekler, öğrencilerimizin projelerini desteklemek ve onları deneyimli iş insanlarıyla buluşturmak açısından büyük önem taşıyor. Ben başkanımıza, yönetim kuruluna, hocalarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu protokolün hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

GİRİŞİMCİLİK KAMPI DÜZENLENECEK

İmzalanan protokolle, proje kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlenecektir. İlk olarak, Girişimciler Kulübü’nün aktif hale getirilmesi hedeflenmekte ve üniversite bünyesinde bu kulübün faaliyete geçirilmesi planlanıyor. Ayrıca, kulüp üyesi KSBÜ öğrencilerine yönelik “Girişimcilik Kampı” etkinlikleri düzenlenecek ve öğrencilerin geliştirdikleri projeler tanıtılacak. Bunun yanında, “Girişimcilik Atölyesi” ve “Girişimci Kafe” etkinlikleri aylık olarak gerçekleştirilecek. Proje, aynı zamanda girişimci adaylarının yatırımcılarla buluşturulmasını öngörüyor. Ayrıca, girişimcilik temalı ödüllü yarışmalar düzenlenerek öğrencilere çeşitli fırsatlar sunulacak.

Proje kapsamında beklenen sonuçlar ise, üniversite öğrencilerinin girişimcilik konusundaki farkındalıklarının artması, girişimci adaylarının bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi, Kütahya’da girişimcilik ekosisteminin güçlendirilmesi, iş dünyası ile üniversite arasında işbirliklerinin artırılması, yeni iş fikirlerinin ve girişimlerin ortaya çıkması, girişimcinin fikrinin ticarileşmesine kadar giden süreçte, Kütahya Tasarım Teknokent bünyesinde kuluçka sürecine dahil edilmesi, girişimci adaylarının KOSGEB’in girişimcilik eğitimlerinden faydalandırılması ve girişimcinin iş kurma sürecinde desteklerden yararlandırılması.

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası, bu proje ile genç girişimcileri desteklemeyi ve bölgedeki girişimcilik ekosistemini güçlendirmeyi amaçlıyor.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *