ULUSLARARASI ETKİNLİĞE REKOR KATILIM SAĞLANDI

339

Uluslararası Anadolu Mücevher ve Takı Kongresi ile Uluslararası Seçmeli Anadolu Sergisine katılan sanatçılar ödüllendirildi. Bu seneki etkinliğe rekor sayıda katılım olduğunu açıklayan Rektör Kızıltoprak, DPÜ’nün sanattaki bu güzellikleri tüm insanlıklara taşımayı hedeflediğini belitti.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası Anadolu Mücevher ve Takı Kongresi ile Uluslararası Seçmeli Anadolu Sergisi’nin açılış törenleri Güzel Sanatlar Fakültesinde gerçekleşti.

Güzel Sanatlar Fakültesi Ahmet Yakupoğlu Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer Aydın, Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Haldun Şekerci, Kongre Ortağı İKSAD Enstitüsü Genel Sekreteri Dr. Kadıgül Adilbekova, Sergi Düzenleme Kurulu Başkanı ve aynı zamanda GÜSED Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Akca, dekanlar, protokol üyeleri, STK temsilcileri, akademik ve idari personel, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Emekli akademisyen Prof. Dr. Yaşar Kibici tarafından yönetilen açılış oturumunda Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Hatipoğlu tarafından ‘Kütahya Süs Taşları’, Elmas İşlemecisi Doğan Şapçı tarafından ‘Kütahya Elmas İşlemeciliği’ ve Kıymetli ve Yarı Kıymetli Taş İşleme Ustası Köksal Irmak tarafından ‘Kütahya Yarı Değerli Taşları’ başlıklı sunumlar gerçekleştirildi.

Açılış oturumunun ardından katılımcılar GSF Zafer Sergi Salonu’nda açılan Uluslararası Seçmeli Anadolu Sergisi’ni ziyaret ederek farklı tekniklerle hazırlanan eserleri inceledi.

İki gün boyunca 6 oturumda gerçekleştirilen kongrede Mücevher, Takı ve Kuyumculuk dallarından 38 özgün akademik çalışmanın sunumu gerçekleştirildi.

Uluslararası Anadolu Mücevher ve Takı Kongresi ile Uluslararası Seçmeli Anadolu Sergisi’ne katılan sanatçılar için Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak’ın katılımıyla Bedesten’de ödül töreni düzenlendi.  

‘SANATI TÜM İNSANLARA TAŞIYORUZ’

Törenin açılışında konuşmasına katılımcıları selamlayarak başlayan Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, “Uluslararası Anadolu Mücevher ve Takı Kongresi’ni, bu alanda Türkiye’nin en iyi altyapısına sahip üniversitesinde gerçekleştiriyoruz. Bu kongrenin düzenlenmesinde sizlerin sunduğu katkı bizler için çok müstesna bir öneme sahip. Bu seneki etkinliğe rekor sayıda katılım oldu ve davet yoluyla ya da kendi sanatını tanıtma amacıyla toplam 64 sanatçının bu etkinliklerde yer alması bizi oldukça mutlu etti. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi olarak onların sanatındaki bu güzellikleri tüm insanlıklara taşıyacak faaliyetler içinde olduğumuzu ifade etmek istiyorum” dedi.

Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Ünal ve Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Hatipoğlu da birer konuşma gerçekleştirerek katılımcılara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından serginin düzenlenmesine emek veren başta Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Haldun Şekerci ile Sergi Düzenleme Kurulu Başkanı ve aynı zamanda GÜSED Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Akca’ya teşekkür eden Prof. Dr. Kızıltoprak, sergiye katılan sanatçılar için hazırlanan teşekkür belgelerini takdim etti.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *