Ses Bayrağımız Türkçe başlıklı konferansta konuşan DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, 350 milyon insanı içine alan Türk dünyasını anlamak için bu dili bilmeniz gerekmektedir. Türkçe bilmek sizi sosyal anlamda, kültürel ve sanatsal anlamda önemli bir konuma yükseltecektir.” Şeklinde konuştu.
Dumlupınar Üniversitesi Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (DPÜ TÖMER) tarafından İlahiyat Fakültesi ev sahipliğinde Ses Bayrağımız Türkçe başlıklı konferans düzenlendi. DPÜ TÖMER Müdürü Doç. Dr. Muharrem Kürşad Yangil’in ardından etkinliğin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak “İnsanlar olarak dünyaya gelip bir aile içinde büyüyoruz. Ardından ana dilimizi öğrenip bir toplum içinde yaşamaya başlıyoruz. Dilimiz bizim dünyaya, insana, yaratılmış olan her şeye bakışımızı ifade eder” diyerek başladığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
![](http://gazetekirkuc.com/wp-content/uploads/2024/10/8e881ff3920e493f60ee18b9c8a186a0_.jpeg)
![](http://gazetekirkuc.com/wp-content/uploads/2024/10/02b99b607a797687e7fc6553f7492ce7_.jpeg)
Türkçe tarihin ilk çağlarından bu yana hep önemli olmuştur. Türkler daha önceden farklı inançlara sahip olsalar da İslamiyet’i kabul ettikten sonra dillerinde hem millî hem de dini hassasiyetlerini korudular. İslam dini, tüm dünyaya Arapça ile yayılmış ve yayıldığı yerleri de etkisi altına almıştır. Ancak Türkler, İslam’ı kabul etseler de Arapçanın etkisi altına girmemişlerdir.
‘TÜRKÇE ÖĞRENMESİ ÇOK KOLAY BİR DİL’
Bugün Türklerin yaşamadığı bir coğrafya parçası yok ve Türk kültürü bu sayede farklı coğrafyalarda yaşatılıyor. Türkçe bilmek sizi sosyal anlamda, kültürel ve sanatsal anlamda önemli bir konuma yükseltecektir. 350 milyon insanı içine alan Türk dünyasını anlamak için bu dili bilmeniz gerekmektedir. Itri’nin sanatını, Mimar Sinan’ın dehasını bu milletin şanlı tarihini en iyi şekilde Türkçe ile anlayabilir ve öğrenebilirsiniz. Türkçenin öğrenmesi çok kolay bir dil olduğunu yakında kendi deneyimlerinizle birlikte öğreneceksiniz.”
DPÜ TÖMER’de görev yapan Türkçe Öğretmeni Merve Mıhcı tarafından Türkçenin zenginliği ve Türkçe eğitimi hakkında katılımcılara bilgiler verildi.