İlerleyen dönemde Kütahya’nın en büyük problemi olacak su için şu anda tedbir alınması gerektiğini ifade eden Başkan Kahveci, “Şu anda su kısıtı yaşanıyor, 2035’e gelince de tehlike çanları çalacak.” Dedi. Başkan Kahveci çok şikayet edilen park bahçe sulamaları konusuna da açıklık getirdi.
![](http://gazetekirkuc.com/wp-content/uploads/2024/10/WhatsApp-Image-2024-08-21-at-15.17.10-1024x768.jpeg)
‘KÜTAHYA’NIN EN BÜYÜK PROBLEMİ SU OLACAK’
Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, basın mensuplarıyla bir araya gelerek belediye faaliyetlerini ve projelerini değerlendirdi. Kütahya’daki bir gerçeği gözler önüne seren Başkan Kahveci, “Kütahya’nın en büyük problemi su olacak. Bu konuyu hepimizin bu gündeme alması lazım. Biz DSİ ile de çalıştık. Şu anda DSİ’nin su var dediği 23 noktanın 4’ünde su bulabildik. 1 tane Kızılcakaya, 2 tane İshakseydi, 1 tane de İnköy’de su çıktı. Hızlıca ihale çalışmasına başlıyoruz. Sondaj yaparak Kirazpınar ve Parmakören bölgesinde su bulmamız lazım.” Dedi. Şu anda Kütahya’da su kısıtı olduğunu belirten Kahveci, Kütahya için özellikle Gelinkayası’ndan gelen su yeterli değil. Kütahya için 2035, 2040’a gelince tehlike çanları çalacak. Çünkü uluslararası raporlara göre 2030 yılına gelindiğinde 2bin akım altı kar yağmayacak. Bu yönde bir beklenti var. Eskiden yüzeyde su çıkarken şu an 350 metrelerde su çıkmaya başladı. 650 metrede zaten sıcak su elde ediyorsunuz.”şeklinde konuştu. Bu durumun suyun ne kadar azaldığının en büyük göstergesi olduğuna değinen Kahveci, bu yüzden hızlıca çalıştıklarını belirtti.
PARK VE BAHÇELER NEDEN SULANAMADI?
Bu yaz park ve bahçelerin çok gündem olduğunu belirten Kahveci, “Park bahçe kurudu, sulanmadı diye şikayet edildi. Ama inanının Millet Bahçesi’nde bile sulama sistemi yoktu biz yaptık. Kütahya’da 314 park var 79 tanesinin sulama sistemini biz göreve gelince yaptık.” Dedi. Cumhurbaşkanlığı kararı ile yayınlanan tasarrufa tedbirleri genelgesinde mümkün mertebe şebeke suyu ile sulama yapılmamasına dair talimat olduğuna dikkat çeken Kahveci, şu ifadeleri kullandı: “Biz de bunun için sulama yapmadık. Atık su tesisimiz şu anda AB normlarında buraya ikinci bir arıtım ihalesi yapacağız şu anda bakanlık ile görüşmemiz devam ediyor. Projemiz hazır. İkinci arıtım ile arıtılan su tarımsal sulamada ve çevre sulamada kullanılacak.”
ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ