EKİM AYI SÖYLEŞİSİ DOLU DOLU GEÇTİ

201

Kütahya Güzel Sanatlar Derneğinin düzenlediği Müzikçe Pazartesi Söyleşilerinin üçüncüsünde katılımcılar KSBÜ Rektörü Prof. Ahmet Tekin’in bilgileri ile bilimin ışığında aydınlanırken AKÜ Devlet Konservatuvarı Akademisyeni Emrah Kalın’ın müziğinin enginlerinde huzuru yaşadı. 

Kütahya Güzel Sanatlar Derneğinin düzenlediği Müzikçe Pazartesi Söyleşilerinin üçüncüsü Vahit Paşa Yazma Eserler Kütüphanesinde gerçekleştirildi. Çanakkale On sekiz Mart Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı ve Kütahya Güzel Sanatlar Derneğimiz işbirliği ile düzenlenen Müzikçe Pazartesi Söyleşilerinin bu ayki konuğu Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin oldu.

8 ETKİNLİKTEN OLUŞUYOR

Dokuz ay sürecek sekiz etkinlikten oluşan programın üçüncüsünü gerçekleştirdiklerini belirten Kütahya Güzel Sanatlar Derneği Başkanı Mustafa Kemal Altınsoy, “Konuklarımız; KSBÜ Rektörü Prof Dr.Ahmet Tekin ve AKÜ Devlet Konservatuvarı Akademisyeni Emrah Kalın. Rektör Hocamızın değerli bilgileri ile bilimin ışığında aydınlanırken konservatuvar Hocamızın Zeybekler temalı eserleri ile kimsenin ilgisiz kalamayacağı diller üstü bir dil olan halk müziğimizin , enginlerinde bir saatlik huzur vadediyoruz.” Şeklinde konuştu.

‘DOĞAYA ZEYTİN DALI UZATIYORUZ’

Bizi saran ve kucaklayan doğanın dünya üzerindeki tüm canlılara hayat verdiğini dile getiren Altınsoy, “Peki ya biz insanlar bin yıllardır bize ev sahipliği yapmakta olan bu gezegene karşı yeterince nazik ve duyarlı mıyız. Mesela Amazon ormanları yok edilme sürecindeyken “bize ne!” mi diyoruz Buzulların hızla erimesinin neslimizin var olma problemi olduğunun farkında mıyız? Bilim insanları uzunca bir süredir bizi bekleyen küresel felaketler konusunda uyarılarda bulunuyorken gerçekte bunların ne kadarını ciddiye alıyoruz Yaşam biçimimizi ve doğayla olan ilişkimizi değiştirmek bizi karanlık bir sondan kurtarabilir mi? Artık sadece sağlık sorunu olmaktan çıkıp varoluş sorunu haline gelmeye başlayan çevre için, ekolojik bilgelik ve doğayla empati yapmanın zamanıdır. Doğaya tahakküm kuran değil, doğanın bir parçası olduğunu düşünen bireyler için çevre barışı yeni umut kapıları açar. Bu akşamki plaketimizin teması barışın sembolü olan ‘’Zeytin Dalı’’ Bizi saran ve kucaklayan Dünyamıza ve tüm canlı türleri ile doğamıza, zeytin dalı uzatıyoruz. Etkinliğimizi; ‘‘biricik dünyamızın doğası ile barış içinde yaşamaya’’ ithaf ediyorum. Ve inanıyorum ki hayatta bilim ve sanat varken bütün sorunların çözümüne ve ekolojik anlamda küresel barışa dair her şey mümkün.” İfadelerini kullandı.

‘İNSALIK MERHAMET ÜZERİNE KURULU’

KSBÜ’nün gelişimine ilişkin bilgilendirmelerde bulunan Rektör Tekin KSBÜ’nün yeni kurulan bir üniversite olmasına rağmen iyi bir ivmelenme gösterdiğini ifade ederek, üniversitenin nitelik yönünden geliştirilmesi yönünde hareket ettiklerini ifade etti. Rektör Prof. Dr. Tekin insanlığın merhamet üzerine kurulu olduğuna dikkat çekerek yetiştirdikleri öğrencileri ilk önce bu gerçek üzerine eğitmeye başladıklarını belirtti.

Afyon Kocatepe Üniversitesi akademisyeni Emrah Kalın’ın Zeybek müzikleri ile eşlik ettiği söyleşi programı soru cevap bölümü ile sona erdi.

ENGİN SAĞLAM




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *