Kadın İçin Teknoloji Projesi kapsamında Kütahyalı kadınlara teknoloji okuryazarlığı, dijital okuryazarlık ve mobil fotoğrafçılık eğitimleri veren Gönüllü Eğitmen Abide Tuncer, “Kadınlar aslında teknolojiyi kullanıp ve çalışmalarını orada yaygınlaştırabiliyor. Ancak hedefimiz bunu doğru bilgi ile yapmaları.”dedi.
Kütahya Belediyesi ev sahipliği Teknosa ve Habitat Derneği işbirliği ile hayata geçirilen Kadın İçin Teknoloji Projesi Kütahyalı kadınlarla buluştu. Proje kapsamında ilk olarak çocuklara yeşil gezegen sürdürülebilir kalkınma amaçları, ardından kadınlara teknoloji okuryazarlığı, dijital okuryazarlık ve mobil fotoğrafçılık hakkında önemli bilgiler sunuldu.
![](http://gazetekirkuc.com/wp-content/uploads/2024/12/3-4-1024x683.jpg)
Kadın İçin Teknoloji Projesini tanıtan Kadın İçin Teknoloji Projesi Gönüllü Eğitmeni, Habitat Derneği Gönüllüsü Abide Tuncer, “Katılımcılarımız heterojen bir grup. Bilgiler paylaşıp onların teknoloji deneyimlerini dinledik.”şeklinde konuştu.
KİMSE YÜZDE 100 GÜVENLİK VAAT EDEMEZ
Güvenli internet kullanımına dair de konuşan Tuncer, hiçbir uygulamanın kullanıcısına yüzde 100 güvenlik veremeyeceğine, verilerini korumanın kişilerin sorumluluğunda olduğuna dikkat çekti. Kullandığınız cihazda en kaliteli fotoğraf çekmenin önemine değinen Tuncer bir fotoğrafı sonradan düzenlemektense en iyi ayarlarla çekim yapmak gerektiğini belirtti.
Projenin hedefinin kadınların hem sosyal hem de ekonomik anlamda teknolojiyi de kullanarak kendilerini geliştirmelerini sağlamak olduğunu ifade eden Tuncer, “Bir nevi mentorlük, rehberlik sağlıyoruz. Yine bizim projemiz kapsamında hibe alarak kendi işlerini girişimcilik kapsamında büyütüp yaygınlaştırabiliyorlar.”dedi.
Hedef kitlelerinde çocuklar ve kadınlar olduğunu açıklayan Tuncer, “Kadınlar aslında teknolojiyi kullanıp ve çalışmalarını orada yaygınlaştırabiliyor. Ancak gördüğümüz şey bazen doğru bilgi ile bunu gerçekleştirmekte zorlandıkları. Bunun nedeni de bu tarz eğitimlere ücretsiz bir şekilde ulaşmak zor. O yüzden de asıl yapmak istediğimiz şey buradaki eksiği kapatmak ve genelde doğru bilgiye ulaşma mobil fotoğrafçılık pazarlama konusunda eksiklerimiz var. Bunları kapatmak için yapıyoruz bu eğitimi.”şeklinde konuştu.
![](http://gazetekirkuc.com/wp-content/uploads/2024/12/1-5-1024x683.jpg)
‘KADINLARA HİBE DESTEĞİ VERİYORUZ’
Teknoloji ile para kazanmak istendiğinde yapılan işin iyi pazarlanmasının önemine dikkat çeken Tuncer, “Bu noktada kadınların ve girişimcilerin yapacağı en iyi şey teknoloji kullanımında hedef kitleyi doğru belirleyebilmek. İşletmenin, bir girişimin öncelikle hedef kitlesini doğru şekilde belirlemesi lazım.”dedi. Habitat Derneği olarak kadınlara hibe desteği de verdiklerini belirten Tuncer, hibe desteği veren başka kurum kuruluşlar da bulunduğunu, kadınlara güncel hibe programlarını takip etmelerini tavsiye etti.
Kütahya’nın kendisi için sürpriz bir eğitim olduğunu dile getiren Tuncer, “Şehirde çini kültürü her yere hakim. İlk gördüğüm şey ise insanların sıcaklı oluşu. Kime ne soru sorsam cevabını uzun uzun anlatıyorlar. Kütahya, tarihi bir şehir Germiyanoğluları Beyliği üzerine okuma yaptım gelmeden çok etkilendim.”dedi. Kütahya’daki eğitimden çok keyif aldığını belirten Tuncer, insanların gelişime açık olduğuna değindi.
ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ
![](http://gazetekirkuc.com/wp-content/uploads/2024/12/0-2-1024x683.jpg)