KÜTAHYA BAROSU’NDAN İLÇE BELEDİYELERİNE ADLİ YARDIM İŞ BİRLİĞİ ZİYARETİ: ADALETE ERİŞİM İÇİN BÜYÜK ADIM

163

Kütahya Baro Başkanı Av. Edip İlkay Sunay, Baro Yönetim Kurulu Üyesi Av. Tuğba Toraman Kenan ve diğer yönetim kurulu üyeleri, Gediz, Simav, Emet ve Tavşanlı belediye başkanlarını ziyaret ederek “Adli Yardım Projesi” çerçevesinde iş birliği mesajı verdi.

Kütahya Barosu heyeti, ilk olarak Gediz Belediye Başkanı Sayın Necdet Akel’i makamında ziyaret etti. Ardından Simav Belediye Başkanı Sayın Kübra Tekel Aktulun, Emet Belediye Başkanı Sayın Mustafa Koca ve Tavşanlı Belediye Başkanı Sayın Ali Kemal Derin ile bir araya geldi. Ziyaretlerde, Baro Yönetim Kurulu üyeleri Av. Nurhan Uluer, Av. Deniz Özerdem Poshor, Av. Ömer Turhan ve Baro Denetleme Kurulu Üyesi Av. Fatma Altay da hazır bulundu. Görüşmelerde, Kütahya Barosu ve ilçe belediyeleri arasında “Adli Yardım Projesi” kapsamında iş birliğinin önemi vurgulandı.

BELEDİYELERİN DESTEĞİ ÇOK ÖNEMLİ

Proje, ekonomik zorluklar nedeniyle avukat tutamayan ve savunma hizmetlerinden faydalanamayan vatandaşlara ücretsiz hukuki destek sunmayı hedefliyor. Ziyaretlerde, vatandaşların hak arama özgürlüğünü güçlendirmek ve adalet hizmetlerine erişimini kolaylaştırmak için belediyelerin desteğiyle yapılabilecek çalışmalar değerlendirildi. Baro Başkanı Sunay, belediyelerin desteğinin, projeyi daha geniş kitlelere ulaştırmak açısından önemli olduğunu belirterek, “Bu iş birliği sayesinde, ekonomik engeller nedeniyle savunma hizmetlerinden mahrum kalan vatandaşlarımızın haklarını savunmalarına yardımcı olmayı amaçlıyoruz” dedi. Ziyaretler, yerel yönetimlerle iş birliğinin geliştirilmesi adına olumlu bir atmosferde tamamlandı. Proje kapsamındaki çalışmaların, Kütahya genelinde etkili bir şekilde uygulanması planlanıyor.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *