SAĞLIK BAKANLIĞI’NA BAĞLI TERMAL TESİSLER EMEKLİLERE ÜCRETSİZ OLACAK ‘ARTIK EMEKLİYE SIRT ÇEVİREMEZLER’

70

Sağlık Bakanlığı’nın emeklilere ücretsiz termal tesis uygulamasını başlatmadan önce Kütahya’da termal tesisler ile görüşerek protokol imzalamaya çalıştıklarını ancak bir tesis hariç karşılık alamadıklarını dile getiren Türkiye Emekliler Derneği Kütahya Şubesi Başkanı Hasan Tüfek, uygulamanın şartlarının tamamen emekli lehine ilerlemesi halinde tesislerin emeklilere sırt çeviremeyeceklerini vurguladı.

Sosyal Güvenlik Kurumu emekliler için yeni bir uygulama başlattı. Kütahya’da da Sağlık Bakanlığı’na bağlı termal tesislerde emeklilere ömür boyu ücretsiz tedavi imkânı sağlanacağı duyuruldu. Uygulamanın nasıl yürütüleceğinin henüz tam olarak kesinleşmediğini vurgulayan Türkiye Emekliler Derneği Kütahya Şubesi Başkanı Hasan Tüfek uygulamanın emeklilere sağlık için büyük bir katkı sağlayacağını vurguladı.

‘EMEKLİYE BÜYÜK NEFES ALDIRIR’

Emekliler için termal tesis olanağını sağlanırsa bütün emeklilerin çok memnun olacağını dile getiren Tüfek “Bizim odamıza kayıtlı emekliler çok yaşlı ve sağlık sorunları tabi ki yaşıyorlar. Termal tesisler de iyi geliyor ağrılarına, şikâyetlerine. Eğer termal tesis konusu yasalaşırsa emekliye büyük nefes aldırır. Emekliye ne lazım termal lazım” ifadelerini kullandı.

‘TERMAL ŞEHRİ

KÜTAHYA’YA YAKIŞMIYOR’

Emekliler için getirilen ücretsiz termal tesis hizmetinin uygulamada tamamen emeklinin lehine olacak şekilde düzenlenmesinin gerekliliğine vurgu yapan Tüfek, Kütahya’da indirim protoklü kapsamında görüştükleri termal tesislerden geri dönüş alamadıklarını ifade etti. Kütahya’da birçok termal tesisin  ‘biz zaten para kazanamıyoruz’ diyerek indirim dahi yapmayarak emeklilere sırt çevirdiklerini dile getiren Tüfek “Sağlık Bakanlığı’nın bu uygulaması ile artık emeklilerimize sırt çeviremezler. Çünkü biz Kütahya’da termal tesislerde emeklilerimize sırt çevrildiğini gördük. Termal şehri olan Kütahya’ya da bu yakışmıyor. Diğer illerimiz bile bu konuda daha duyarlı. Biz emeklerimiz de termal tesislerimizde şifa bulsun, turizmi canlandırsın diye düşünüyoruz. Bu yaklaşım içerisindeyiz.  Emeklilerimize böyle bir fırsat yasalarla sunulursa o zaman emeklimiz de yorulmaz, termal tesislerin de bize sırt çevireceği bir durum oluşmaz” şeklinde konuştu.

DİŞ PROTEZİ VE İMPLANT

TEDAVİLERİ DE ÜCRETSİZ OLACAK

Termal tesislerde emeklilere ömür boyu ücretsiz tedavi imkânı sağlanacağının duyurulduğunu ancak süreç nasıl işleyeceği şu an bilmediklerini dile getiren Türkiye Emekliler Derneği Kütahya Şubesi Başkanı Hasan Tüfek “Uygulama tam olarak hayata geçirildiğinde tam olarak ne çıkacak, biz de emin değiliz” dedi. Geçtiğimiz günlerde emeklinin SGK anlaşmalı sağlık kurumlarında diş tedavileri ücretsiz olduğunu hatırlatan Tüfek “Bu uygulama 1 Ocak’tan itibaren devreye girmişti. Düzenleme ile emekli, diş protezi ve implant tedavilerini özel kurumlarda yaptırabilecek. Ücretsiz tedaviden SSK ve Bağ-Kur farkı gözetmeksizin tüm emekliler faydalanabilecek. Bu Resmi Gazete de yayınladı. Ama termal tesislerin ücretsiz olacağı şu an sadece konuşuluyor ama netice kazanmadı. Umarım yasalaşır” ifadelerini kullandı.

‘KÜTAHYA EMEKLİLER İÇİN İNDİRİME

DAHİ SICAK BAKMIYORDU’

Türkiye Emekliler Derneği Kütahya Şubesi olarak Kütahya’da termallerle, emeklilere indirim prokotolü kapsamında görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirten Tüfek, kendilerine sadece bir termal tesisin yardımcı olduğunu ifade etti. Tek bir termal tesis ile protokol imzalanabildiğini vurgulayan Tüfek “Bu protokolde ücretsiz olmasına yönelik değildi. Sadece yüzdelik bir indirim içindi” dedi. Aslında Kütahya’da termal tesislerin genellikle emeklilerin böyle bir hizmetten indirimli faydalanmasına bile sıcak bakmadığına dikkat çeken Tüfek “Onlarda zaten iyi bir kazançları olmadığını söylüyorlar. Bu yüzden yapmıyorlar. Ama emeklilere termal tesislerin ücretsiz olacağı yasalaşırsa emeklilerimiz için çok güzel bir adım olur” şeklinde konuştu.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *