ÇİNİCİLER ÇARŞISININ ÖNÜNÜ KAPATAN RESTORAN YIKILACAK

514

Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, uzun zamandır Kütahya gündemini meşgul eden Çiniciler Çarşısı’nın önünü kapatan balık restoranı hakkında açıklamalarda bulundu. 

‘2023 SONUNDA YENİLEYECEĞİZ’

Çiniciler Çarşısı Revizyon Projesini kamuoyuna duyuran Başkan Işık, şu anda atıl durumda olan ve yapıldığından beri çok fazla kullanılmayan havuzların olduğu çöplüğe dönüşmüş alanı 2023 yılı sonunda yenileyeceklerinin müjdesini verdi.

‘MART AYINDA SÜRESİ DOLUYOR’

Çiniciler Çarşısındaki esnafların önemli bir bölümünün çarşı önündeki balık restoranının kapatılması için imza topladığını açıklayan Başkan Işık, “Sayıları 200’ün üzerine çıkan esnaflar imza toplayarak oradaki balık restoranın kaldırılması yönünde taleplerini bize ilettiler biz de encümenimizle görüştük. İfadelerini kullandı. Mart ayı sonuna kadar mevcut müstecirin kiralama süresinin devam ettiğine dikkat çeken Işık, Mart ayı sonu itibariyle oranın ihaleyle tekrar kiraya çıkılmayacağı işletmeciyi bildirdiklerini dile getirdi.

‘SÜRECİ UZATMAYIZ’

Mevcut işletme için alternatif yer arayışlarının devam ettiğini açıklayan Başkan Işık, “Aynı bölgede belki arka tarafta uygun bir yer olur yap-işlet-devret veya taşıma yöntemi ile hem oraya restoran kazandırırız hem de işletmecinin işini sıkıntıya sokmayız.” Dedi.  Çözümün bu şekilde sağlanacağına inandığını dile getiren Başkan Işık, “Ancak süreci bir daha uzatmayacağız ve orayı yıkacağız.” Şeklinde konuştu.

 ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *