KÜTAHYA’YI UNUTMAYIN

281

Geçtiğimiz günlerde açıklanan kabinenin ardından gözler bakan yardımcılıklarına çevrildi. AK Parti’ye en fazla destek veren iller arasında yer alan Kütahya, en azından bakan yardımcılıkları noktasında Kütahyalı bürokratlara görev verilmesini istiyor

Hem milletvekili hem de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden zaferle çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde yeni kabineyi açıkladı. Açıklanan birçok isim büyük alkış alırken gözler bakan yardımcılıklarına çevrildi. Yıllardır bakan talebinde bulunan Kütahya, bu dönemde en azından bakan yardımcılıklarının verilmesini istiyor.

ÖNEMLİ İSİMLER GÖREV BEKLİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye yüzyılı için çalışmalar başlarken gözler yeni bakan yardımcılılarına çevrildi. Bakanların belirlenmesinin ardından kadrolarda değişiklikler beklenirken, Kütahya’da bakan yardımcılığı noktasında görev bekliyor. Bakan yardımcılıkları için birçok isim geçtiği kulislerde yer alsa da bunların başında A. Erdem Cantimur, M. Altuğ Atalay, Ömer Ulu, Adnan Ersoy ve Ayfer Yıldırım gibi isimler bulunuyor.

ALANLARINDA UZMAN İSİMLER

Bakan Yardımcılıkları için ismi geçenlerden A. Erdem Cantimur’un geçmiş yıllarda Maliye bakan yardımcılığı yaptığı ve önemli hizmetlerde yer aldığı ifade edilirken, o dönemlerde de yine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in olması ihtimalleri güçlendiriyor. Bakan yardımcılığında ismi geçen bir diğer isim ise M. Altuğ Atalay. Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Dr. Mustafa Altuğ Atalay milletvekilliği seçimlerinde aday gösterilmişti. Önemli çalışmaları olan ve alanında yaptığı çalışmalarla bilinen M. Altuğ Atalay’da Tarım ve Orman bakan yardımcılığında adı geçen isimlerden. Üçüncü isim de Milli Eğitim Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Daire başkanı Ayfer Yıldırım. Yıldırım öğretmenlik,  yöneticilik ve birçok alanda görev alırken Milli Eğitim Bakan yardımcılığında görev alabilecek. Gençlik ve spor bakan yardımcılığı için ise bu dönem Milletvekili aday adayı olan Adnan Ersoy’un ismi yer alıyor. Kütahyalılar, yüzde 70’in üzerinde verdikleri oyların karşılığı olarak en azından bakan yardımcılığı beklediklerini ifade ediyorlar.

BÜNYAMİN ÇAPGULAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *