ŞİDDETİN ARKASINDAKİ NEDENLERİN ORTAYA KONSUN: ŞİDDET YASASI ACİLEN ÇIKMALI

153

7 sendikanın bir araya gelerek yaptığı basın açıklamasında okullarda tırmanan şiddetin arkasındaki nedenlerin ortaya çıkarılması, eğitimde şiddet yasasının bir an önce çıkarılıp eğitim kurumlarının tümünde somut önlemler için bir eylem planı hazırlanması gerektiği vurgulandı.

İstanbul’da Okul Müdürü İbrahim Oktugan’ın, bir öğrenci tarafından silahla vurularak öldürülmesinin ardından Eğitim İş, Eğitim Sen , Hürriyetçi Eğitim Sen, Eğitim Gücü Sen, Anadolu Eğitim Sendikası, Teç Sen, Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Zafer Meydanında ortak bir basın açıklaması düzenledi

Eğitim emekçilerinin can güvenliğimiz sağlanması için gerekli tedbirler alınmasının istendiği açıklamada; Milli Eğitim Bakanlığı ve siyasi iktidarın eğitim emekçilerine yönelik yaklaşımları ile Öğretmenlik Meslek Kanunu üzerinden emeğin değersizleştirildiği belirtildi.

UYGULAMALAR ŞİDDETE ZEMİN OLUŞTURDU

Savaşlarda bile hedef alınmayan eğitim emekçilerinin şiddetin hedefi olduğuna dikkat çekilen açıklamada; bugüne kadar eğitimden sorumlu olanların yaptıkları açıklamalarda eğitimdeki sorunların sorumlusunun öğretmen gibi gösterilmesi, Cimer uygulamasının bir sopaya dönüştürülmesinin şiddete zemin oluşturulduğunu ifade edildi. Cinayetin arkasında öğretmenliğin itibarını ayaklar altına alanlar olduğuna değinilirken öğretmenlere yapılan tüm saldırının tüm topluma yapıldığı vurgulandı.

Şiddeti, eğitime dair eleştirileri ve önerilere yıllardır kulak tıkayanların ve her fırsatta eğitimcinin emeğimizi küçümseyenlerin körüklediğine değinilen açıklamada eğitim emekçilerinin canlarından endişe ederek okula gitmesinin engellemesi için okullardaki şiddetin arkasındaki nedenlerin ortaya çıkarılması gerektiği işaret edildi.

SUÇ TEMALI TV PROGRAMLARI DENETLENMELİ

Okulda şiddetin son bulunması için bakanlığı acil önlem istenen açıklama; “Şiddet olaylarının tırmanmasının önüne geçmek için eğitimde şiddet yasası bir an önce çıkarılmalı. Eğitim kurumlarının tümünde şiddetle mücadele için somut önlemler için bir eylem planı hazırlanmalı. Tüm okulların güvenliği sağlanmalı. Toplumsal şiddeti özendiren mafya ve suç temalı TV yapımları denetlenmeli. Şiddetin yanlış olduğunu vurgulayan öğretim programları hazırlanmalıdır” denildi.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *