ÖZGÜR FİLİSTİN İÇİN MÜCADELE SÜRECEK

444

DPÜ öğrencileri, İsrail’in Filistin’deki zulmünün sona ermesi için dünyadaki tüm öğrencilerle birlikte ayağa kalktı. Protestoların merkezinde ise DPÜ’de öğrenim gören Filistinli öğrenciler yer alıyor. Filistin’de yaşanan soykırımın 236 günden beri sürdüğüne devam eden öğrenciler, özgür Filistin için mücadelelerini devam ettirmekte kararlı.

İsrail’in Filistin’e yaşattığı zulüm sürerken yaşanan vahşete tüm dünyadan tepkiler yükseliyor. Dünya üniversitelerinde öğrenciler, Filistin’in direnişine desteklerini açıklarken İsrail’in savaş hukukunu ayaklar altına alan saldırılarına da lanet yağdırıyor.

FİLİSTİNLİ ÖĞRENCİLER

PROTESTOLARIN MERKEZİNDE

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi öğrencileri de sık sık düzenlenen etkinliklerle Filistin’de yaşanan zulme dikkat çekiyor. Gazze’de yaşanan insanlık suçlarını gündemde tutmak için mitingler, protesto yürüyüşleri, Gazze yaranına kermesler düzenleniyor. Protestoların merkezinde ise DPÜ’de öğrenim gören Filistinli öğrenciler yer alıyor.

Filistin hassasiyetini kalplerde hissettirmek için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Filistinli öğrenci, “10 gün boyunca çadır nöbeti tuttuk. İstedik kampüsteki öğrenci arkadaşlar 10 saniyede olsa Filistin’i hatırlasın. Çünkü koskoca devletler yapılan bu zulme maalesef ses çıkarmıyor. Biz de kendi elimizden gelen şeyleri yapmaya çalışıyoruz.” Şeklinde konuştu.

‘236 GÜNDEN BERİ SOYKIRIM YAŞANIYOR’

Ülkesi Filistin’in 76 yıldır İsrail işgali altında olduğunu ifade eden başka bir öğrenci ise, “Bizler Filistin halkı olarak Filistin için vatandaşların de desteği ile mücadelede bulunduk, bulunuyoruz, bulunacağız. 236 günden beri Filistin’de bir soykırım yaşanıyor. Biz özgür Filistin için mücadelemizi devam ettirmekteyiz.”ifadelerini kullandı.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *