TRAFİK AKIŞI DAHA GÜVENLİ HALE GELECEK

209

Karayolu yatırım programında yer alan yol çalışmalarını yerinde inceleyen Kütahya Valisi Musa Işın projelerin tamamlanmasıyla trafik akışının daha güvenli hale geleceğini belirtti.

Kütahya Valisi Musa Işın ulaşım yatırımlarını yerinde inceledi.

ÇALIŞMALAR HIZLA DEVAM EDİYOR

Vali Musa Işın, karayolu yatırım programında yer alan yol çalışmalarını yerinde inceleyerek denetimlerde bulundu.

Karayolları 14. Bölge Müdürü Umut Akyazı’dan çalışmalar hakkında detaylı bilgiler alan Vali Işın, Kütahya-3’üncü Bölge Hududu Yolu Kütahya girişi köprü kavşağı düzenlemesi çalışmalarının hızla devam ettiğini belirterek projelerin tamamlanmasıyla trafik akışının daha güvenli hale geleceğini kaydetti.

Zafertepe Kavşağı’nda, yan yol çalışmasına dair incelemelerde bulunan Vali Işın, Kütahya Bozüyük Yolunda da detaylı bir inceleme gerçekleştirdi.

DAHA GÜVENLİ VE RAHAT

YOLCULUK SAĞLANACAK

Tavşanlı-Domaniç Devlet Yolu’nda çalışmaların sürdüğünü kaydeden Vali Işın, “Şu anda Tavşanlı-Domaniç Devlet Yolu’nun 28,68 kilometrelik kısmında çalışmalar sürüyor. Bu yolun 21,7 kilometresi tek yönlü, 6,97 kilometresi ise çift yönlü olarak planlandı. Önceki yıllarda, bu yolun 10,6 kilometrelik kısmı ve Domaniç geçişinin 2 kilometrelik kısmı tamamlanarak trafiğe açılmıştı. Ancak mevcut yolun dar ve virajlı olması nedeniyle kaza riski yüksektir. Yeni projeyle birlikte yol genişletilecek ve BSK ile asfalt kalitesi artırılarak daha güvenli ve rahat bir yolculuk sağlanacak. Ayrıca Tavşanlı Köprüsü ve Orhaneli Köprüsü’nün inşası, yolun bazı bölümlerinde toprak işleri ve sanat yapıları da tamamlanmış durumda” diye konuştu.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *