APSİYON PROPTECH HACKATHON’DA BÜYÜK BAŞARI: DPÜ ASPİRE EKİBİ ŞAMPİYON OLDU!

211

Dört DPÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencisinin oluşturduğu Aspire Ekibi, Türkiye’nin 85 farklı üniversitesinden 220 takımın katıldığı Apsiyon Proptech Hackathon Yarışmasında birinci oldu.

11 – 28 Temmuz 2024 tarihleri arasında, Apsiyon şirketinin Coderspace ile birlikte düzenlediği, Türkiye’nin ilk Proptech Hackathon’u olan “Apsiyon Proptech Hackathon” yarışmasında Dumlupınar Üniversitesinde Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencileri; Mert Yıldırım, Emin İlkay Şeki, Mert Şahin ve Arda Nar’dan oluşan Aspire Ekibi, Proptech alanında geliştirdikleri “Apsiyon Kâşif” projesi ile 1. olarak büyük bir başarıya imza attı.

220 TAKIM ARASINDAN BİRİNCİ OLDULAR

Türkiye’nin 85 farklı üniversitesinden yarışmaya başvuran 220 takım arasından seçilen 57 yarışmacı takım arasına giren Aspire Ekibi, yapılan ön değerlendirmeler sonucunda 11 finalist takım arasında yer alarak İstanbul’da düzenlenen final sunumuna katılmaya hak kazandı.

2 Ağustos 2024 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilen, Proptech alanında apartman, site yönetimlerinin ve daire sakinlerinin hayatını kolaylaştıracak fikir ve projelerin yarıştığı final sunumunda Aspire Ekibi geliştirdikleri “Apsiyon Kaşif” projesiyle Apsiyon Kurucu Ortağı ve CEO’su Kudret Türk, Apsiyon Kurucu Ortağı ve CPO’su Erkan Doğan, Apsiyon Kurucu Ortağı ve CTO’su Meriç Akdamar, Entepreneur, Advisor, NED, Purporse Officer Mete VARAS ve Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı, Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş’ten oluşan jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucunda Apsiyon Proptech Hackathonu’nu şampiyon olarak tamamladı.

‘DPÜ TEKNOLOJİ YARIŞMALARINDA ÖNCÜ’

Öğrenciler, Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Sunay Beyhan, DPÜ Teknoloji Yarışmaları Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ali Samet Öngen, Teknoloji Yarışmaları Koordinatör Yardımcısı Dr. Sait Altun ve Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fırat Aydemir ile birlikte DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak’ı ziyaret etti. Elde edilen sonuçla ilgili bir açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, öğrencilerin çok önemli bir başarıya imza attığını belirterek: “Öğrencilerimizi Apsiyon Proptech Hackathon yarışmasında elde ettikleri birincilikten dolayı yürekten kutluyorum. Bu başarı Üniversitemizin teknoloji yarışmalarında öncü ve önemli rolünün önemli bir göstergesidir. Öğrencilerimizin ve onlardan ilham alan gençlerimizin bu başarıları tekrarlayacağına inancım tamdır. Öğrencilerimize TEKNOFEST 2024 kapsamında katılacakları TravelX Ideathon ve T3 AI Hackathon yarışmalarında da şimdiden başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *