YAN YATTIN VERGİSİ    

497

    Mutlaka vergisiz devlet olmaz, mutlaka vergi kutsaldır. Anladık vergi adil olursa, severek yapılan kutsal bir görevdir.  Az kazanandan az çok kazanandan çok vergi kutsaldır. Hele ücretlilerden direk kesilen vergiler hatta limiti aştın diye fazla vergi kesilen vergiler ile ülkede verginin adil olmadığı aşikardır. Bizlerin vergi ile bir problemi yok, problem vergiyi kaynak olarak değil kaymak olarak görenler yüzünden maalesef bu konu daha çok su götürecektir.

    Uygulanan yanlış ekonomi politikalarına birde enflasyon canavarının yol açtığı darbeyi de eklersek maalesef ülke resmen SOS veriyor. Padişahın biri çok şatafattan hazinede para kalmayınca köprü vergisi koymuş halk şaşırıp vermiş, sonrada isyan etmiş , hünkar vergiyi daha da arttırmış, sonunda halk oynamaya başlamış, hünkar anlamış ki, halk kafayı yedi geri çekmiş. Bizde de böyle yolcu garantili, hava alanları, yolcu garantili oto yollar, köprüler, geçenden vergi, geçmeyen vergi, uçandan vergi, uçmayan dan vergi işte ahval böyle.  Bir zamanlar Kılıçdaroğlu nun bir sözü vardı, tasvip etmem ama hal böyle doğru söz. Kapatın vergi dairelerini Akaryakıt,  İçki, Sigara ile toplanan vergiler size yeter artar demişti. Evet akaryakıt rafineri çıkışı 10 lira satışı 45 lira, Sigara maliyeti 10 lira, satışı 70 lira, İçki maliyeti 20 lira satışı 450 lira, bu fahiş kar değil, fahiş vergidir. Her yer vergi telefonda Alo diyorsun vergi, lambayı yakıyorsun vergi, süpürge çalıştırıyorsun vergi,  her şeyimiz vergi, ÖTV ile toplananlar uzaya yol olur. Yani özetle her yerimiz her şeyimiz vergi. Dolaylı vergiler normal vergiden fazla.  Peki sizce daha ne verelim.

    Dolaylı vergilerin çokluğu yaşamı felç ederken, cepleri yakmaya devam ediyor. Bundan sonrası mı ? Durakta bekleyenden durak vergisi, Kellerden tarak vergisi, Nasılsın diyenden merak vergisi, Garsonun bahşişinden vergi, Yan yattın vergi,  çamura battın vergisi çıkarsa şaşmayın dostlar.  Peki hiç sordunuz mu, yada oy verdiğiniz vekillerden hesap sordunuz mu bizim paralar nereye gidiyor dediniz mi, demedikçe demeyince size daha fazla yüklenecekler, siz sormadıkça hamamda deli var demeyecekler.  Size yeni müjde vereyim,  mesleğim gereği biliyorum beyannamelerde yani bu ay vereceğimiz geçici vergi beyannamelerinde enflasyon düzeltmesi adı altında tonlarca fazla vergi alacaklar. Az sonra göreceksiniz, esnaflar, şirketler afaki rakam için muhasebecinizi suçlamayın lütfen.

    Şimdi soruyorum bazı şirketlerin silinen vergi borçlarından haberiniz var mı, yine bazı şirketlerin yatırım diye yutturduğu çeşme inşaatı bedeli ile yatırım indirimi alıp, vergi vermediğini biliyormusunuz, büyük şirketler yatırım adı altında vergi vermiyor, peki bu yatırımlar nerde kaç fabrika kurdular, kaç kişiye iş verdiler akılınız kıt mı ne yatırımı, yatırılan sizlerin geleceği değil mi .  Ekonomi yerine köpekleri konuşturuyorlar.  Başıboş köpekler yerine başı boş hükümeti sorgulamadıkça düzelmeyiz. Oh ne ala memleket hesap soran yok, hesap veren yok. Oynatmaya az kaldı gibime geliyor.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *