YENİLENEN HALI SAHA SPORLA BULUŞTURACAK

158

Yenilenen Anadolu Halı Sahasını yerinde inceleyen Vali Musa Işın, çocuklara spor yapacak imkân sağlamanın öneminden söz etti. Anadolu Aile Derneği Başkanı Ahmet Dalgıran ise derneğin bünyesindeki halı sahanın aktif bir şekilde kullanıldığını ve yenilenmesinin çocukların imkanlarını geliştireceğini belirtti.

Vali Musa Işın, AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, Gençlik Spor İl Müdürü Turhan Yavuz, AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, yenilenen Anadolu Aile Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Anadolu Halı Sahası ziyaret etti. 

‘İMKÂNLARDAN DAHA GÜZEL FAYDALANACAKLAR’

Kütahya Aile Derneğinin bünyesinde olan Anadolu Halı Sahasında yapılan faaliyetler hakkında protokol üyelerine bilgi vermek istediklerini belirten Anadolu Aile Derneği Başkanı Ahmet Dalgıran, halı sahanın kulüpler ve altyapıları, futbol okullarını, yaz kuran kurslarına katılan çocuklar tarafından aktif bir şekilde kullanıldığını açıkladı. Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve milletvekillerin gayretleri ile halı sahanın halısının değiştiğine değinen Dalgıran, bu sayede çocukların bu imkânlardan daha güzel bir şekilde faydalandığını bu imkânı sağlayan Vali Musa Işın’a, vekillere, gençlik spor il müdürlüğüne teşekkür etti.

KURAN KURSLARI ARASI TURNUVA DÜZENLENDİ

Kütahya Din Görevlileri Dernek Başkanı, Merkez Kuran Kursu Yöneticisi Turan Bayatlı, “Kütahya İl Müftülüğü olarak gençlik organizasyonu münasebetince yaz kuran kursu öğrenci arasında futbol turnuvası düzenlendi. Din görevlileri organizasyonu yüklendi. Camilerimizdeki yaz kuran kursu öğrencileri arasında kurulan 12 takım bu turnuvaya katıldı. İlk üçü belirlemek üzere oynanacak maçlar perşembe günü tamamlanacak.” ifadelerini kullandı.

‘ÇOCUKLARA SPOR İÇİN ALAN SAĞLANMALI’

Çocukların öğrenirken eğlenmesinin önemine dikkat çeken Kütahya Valisi Musa Işın, “Çocukları sıkmadan öğretmek lazım. Ders, eğitim olacak ama oyun ve eğlenceyi de çocuklardan esirgememek lazım. Yoksa sadece sürekli monoton bir şekilde eğitim verilirse sıkıcı olur bir süre sonra kendinizi derse veremezler. Onlara voleybol, basketbol, futbol, yüzme gibi sporlar ve aktivite imkanları sunmalıyız. Çocukların dikkatini cezbedecek şekilde spor yapabilecekleri, eğlenebilecekleri bir zaman ayırmak lazım.” Şeklinde konuştu.

M. RIDVAN CEBECİOĞLU




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *