AK PARTİ 23’ÜNCÜ YAŞINI KUTLADI ‘GİDECEK ÇOK YOLUMUZ VAR’

192

AK Parti’nin 23’üncü Kuruluş Yıldönümü Programında konuşan AK Parti İl Başkanı Mustafa Önsay, 23 yılın ardından hem kendi ülkemiz hem de tüm mazlum coğrafya için, Türkiye Yüzyılı hedefleri ile gidilecek daha çok yol olduğunu belirtti. Programa Cumhurbaşkanı Erdoğan da canlı bağlantıyla katıldı.

Adalet ve Kalkınma Parti’nin (AK Parti) 23’üncü kuruluş yıldönümü programı Hezar Dinari Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Programa; AK Parti Kütahya Milletvekilleri Mehmet Demir, İsmail Çağlar Bayırcı, İl Başkanı Mustafa Önsay, İl Genel Meclisi Başkanı Muharrem Özcura, AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Esra Özbek Balcı, Gençlik Kolları İl Başkanı Melih Berk Sildir, ilçe ve belediye başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleri ile teşkilat mensupları katıldı.

‘KABUL OLMUŞ DUALARIN PARTİSİYİZ’

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) 23’üncü Kuruluş Yıldönümü Programı Hezar Dinari Kültür Merkezi’nde büyük bir kalabalık, yoğun bir coşkuyla gerçekleştirildi. AK Parti’nin bir başarının, geleceğin, adaletin, kalkınmanın hikâyesi olduğunu belirten AK Parti Kütahya Milletvekili Mehmet Demir, 86 milyon insanın mutlaka AK Parti’nin yaptığı hizmetlerle ilgili söylenecek en az bir şeyi bulunduğunu ifade etti. Sırtında yumurta küfesi olmayanın söyleyeceği çok şey olsa da asıl meselenin icraat olduğunu vurgulayan Demir, “Buradaki insanlar şunu biliyor AK Parti Türkiye’de kabul olmuş duaların partisidir.” ifadelerini kullandı.

‘23 YILDIR HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMADI’

AK Parti’den önce Türkiye’de keder, umutsuzluk, özgüven eksikliğinin hakim olduğunu ifade eden AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, “Biz bu ülkeyi bu hale kolay getirmedik, çok badireler atlattık. Bunları unutmamamız, unutturmamamız gerekiyor. Üniversite lise kapılarından alınmayan bacılarımızı, yemin törenlerine katılamayan asker analarını hatırlıyorsunuz değil mi? Namaz kılan gençlerin fişlendiğini, ülkede sanki bir dünya savaşından çıkmışçasına ekonomik sıkıntıların olduğu, memur maaşlarının ödenemediği bir dönem vardı.”dedi. Tam 23 sene önce 14 ağustos 2001 tarihinde Ankara’dan “Yeter söz milletindir. Artık bu ülkede hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” diye bir ses yükseldiğini hatırlatan Bayırcı, 23 yıldır bu ülkede hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını vurguladı.

81 ilin birçoğunda kutlamaların il başkanlıklarının toplantı salonlarında yapıldığını ifade eden AK Parti İl Başkanı Mustafa Önsay, Kütahya teşkilatının ise Hezar Dinari Kültür Merkezini doldurduğunu vurguladı. 23 yıl sonra hem kendi ülkemiz hem de tüm mazlum coğrafya için, Türkiye Yüzyılı hedefleri ile gidilecek daha çok yol olduğunu belirten Önsay, çok çalışacaklarını bütün elleri sıkacak, tüm kapıları çalacak ve tüm gönüllere gireceklerini dile getirdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN CANLI BAĞLANDI

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan canlı bağlantı yaparak salondaki dava arkadaşlarına seslendi. Bir dip dalga hareketi olarak doğan AK Parti’nin, çok kısa sürede milyonların umuduna dönüşerek ülkeye ve millete hizmet sancağını 23 yıldır iftiharla taşıdığını belirten Erdoğan Türkiye’nin AK Parti iktidarı ile büyük bir dönüşüm geçirdiğini vurguladı. Geleceğe dair de konuşan Erdoğan, son çeyrek yüzyıla damga vururken, gelecek asrını da şimdiden şekillendirmenin gayretinde olduklarına değindi.

‘HER ALANDA TARİHİ REFORMLAR YAPILDI’

23 yılın ardından Türkiye’nin yaşadığını değişime dikkat çeken İl Genel Meclisi Başkanı Muharrem Özcura, “Son bir yıldır yaşanan küçük ekonomik sıkıntılardan dolayı darılma, kırılmalara meydan bırakmadık. Hep beraber yine yola devam, hizmete devam diyoruz.” İfadelerini kullandı. Bir Türkiye ve dünya markası olan AK Parti’nin 23 yıl boyunca milletin hayallerinin gerçekleşmesi için her alanda tarihi reformlara ve devasa yatırımlara imza attığını belirten Merkez ilçe başkanı Hamit Çelik, 14 Ağustos 2001’de nasıl bir anlayış ve heyecan ile yola çıkıldıysa bugün de aynı noktada bulunduklarını, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’yi yeni ufuklara taşıyacaklarını belirtti.

14 Ağustos dendiğinde eski günlerin film şeridi gibi gözlerinin önünden geçtiğine değinen Gençlik Kolları İl Başkanı Melih Berk Sildir, “Kapatma davalarıyla, darbe girişimleriyle, ekonomik krizlerle uğraştık.”dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 14 Ağustos 2001’de söylediği “Bugünden sonra Türkiye’de hiçbir şey eskisi olmayacak” sözünü hatırlatan Sildir, artık hiçbir şey eskisi gibi olmadığına değinerek AK Parti’nin nice yıllarına ulaşmayı diledi.   

‘BU DAVA KIYAMETE KADAR SÜRECEK’

Tarihin kendilerini, basireti ve liderlik vasfı ile sadece Türkiye’de değil mazlum dünya coğrafyasında lideri olan Cumhurbaşkanına yoldaş kıldığı “Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları” diye anacağını belirten Kadın Kolları İl Başkanı Esra Özbek Balcı, “Bu davayı 23 yıldır olduğu gibi yine omuzlarımızda taşımaya söz veriyoruz. Teşkilat olarak, kadın kolları olarak biz ne zaman ölürsek teşkilat yoruldu desinler, bu davanın kıyamete kadar süreceğinden eminiz.” İfadelerini kullandı.

23 yılda aşılan zorluklara atlatılan badirelere dikkat çeken AK Parti Kütahya Milletvekili Mehmet Demir, “Gönül koyanlar gücenenler, AK Parti’de yer bulamadım diye başka yere gidenler vardır ama biz biliyoruz onların da gönlü burada.20-23 yaş aralığındaki gençlerimiz sadece ak partide büyüdüler. Bu gençlerin ak partiye geçmesi kadar doğal bir şey yok. Çünkü daha iyisini daha güzelini nasıl yaparız dediğimiz de onlar bizden daha iyi görüyorlar. AK Parti olarak birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Durmak yok yola devam.” Şeklinde konuştu.

‘PKK’NIN KÖKÜNÜ KURUTTUK’

AK Parti öncesi Türkiye’deki siyasi iklimi anlatan AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, “Ülkenin siyasilerinin Amerika kapılarında el pençe divan durduğu günler vardı. Yıllarca her gün teçhizat donanım eksikliğinden hain yapılanmalardan dolayı şehit verdiğimizi unutmadık. Bundan yıllar önce bir lider böyle bir ülke devraldı. Birileri onun belediye başkanıyken güçlü Türkiye idealine başladığını görünce devreye girmeye çalıştı ama başaramadılar.” Dedi. Artık okul kapılarında psikolojik baskıya uğrayan kızların gönül rahatlığıyla okullarına gittiğini belirten Bayırcı, “Vesayet odakları ortadan kalktı. AK Parti öncesinde bu ülkenin insanlarını Türk, Kürt, Alevi Sünni diye ayırdılar. Ama biz şu an tüm etnik kökenlerle mezheplerle bir arada kardeş şekilde 23 yılı yaşıyoruz. PKK’nın kökünü kuruttuk, son çırpınışlarını yaşıyor. Mazluma umut zalime korku salan Cumhurbaşkanı Erdoğan söz konusu mazlum coğrafya olduğunda sesini çok gür çıkardı. Ama onu hiçbir zaman rahat bırakmadılar çünkü imanından korktular büyük ve güçlü Türkiye’nin oluşmasını istemediler. Balyoz davası, e muhtıra, kapatma davası, 17-25 olayları, Gezi Parkı olayları ve 15 Temmuz ile bir plan kurdular ama bu milletin Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ülkeye olan sevgisini hesaba katmadıkları için boylarının ölçüsünü aldılar.” Dedi.

‘HİZMETLERİ ANLAMK İÇİN DIŞARDAN BİR GÖZLE BAKIN’

Teşkilatın birliğinin, dava aşkının ve birbirine olan bu inancının aynı şekilde devam etmesini dileyen AK Parti İl Başkanı Mustafa Önsay, şu ifadeleri kullandı: “Şu anda bir AK Parti iktidarında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hayatta olduğu bir dönemde yaşıyoruz. O yüzden aslında bu ülkede ne olup bittiğini çok daha takip edemiyoruz. Yurtdışına gidenler şaşırıyorlar oradaki insanların Cumhurbaşkanı Erdoğan sevgisine. Çünkü onlar dıştan meseleyi çok daha iyi gözlemliyorlar. Biz günlük meseleler; emekli maaşı, enflasyon falan derken asıl meseleyi kaçırıyoruz. Bizim bu ülkede gerçekleşen dönüşümü bilmememiz için dışardan bakabiliyor olmamız lazım.”

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *