ENGELLİLER DESTEK BİRİMİ KURULMASI TALEP EDİLDİ: KURULMA İHTİMALİ YAKINDA NETLEŞECEK

204

Engelliler Destek Birimi kurulması talebine yönelik konuşan Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, daha etkin bir iş yönetim sistemi uygulamak için birimlerinin sayısının artmasındansa birleşmesinin önemine değindi. Birimin kurulup kurulmayacağı önümüzdeki günlerde netleşecek.

Kütahya Belediyesi Meclis Başkanlığına Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde engelli vatandaşlarının ihtiyaçlarını ve sorunlarını daha yakından çözebilmesi için Engelliler Destek Birimi kurulması gündeme geldi.

‘SAYI ARTTIKÇA

ZAFİYET OLUŞABİLİR’

Belediyede zaman içerisinde bazı birimlerin bazı birimlere bağlandığını, görev değişimi yapıldığını ve yeni birimler oluşturulduğunu ifade eden Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, “Yeni birleşmeler önümüzdeki ay meclise de gelecek. Çünkü en uygun yönetim modelini oluşturmak gerekiyor. Aranızda özel sektörde çalışmış çalışmakta olan ve yönetim konusu üzerinde ciddi hakimiyeti olan arkadaşlarımız da var. Her yönetimin de kendi bir denetim alanı vardır. Literatürde iki anlamda kontrol edebileceğiniz birim sayısı da arttıkça yönetim alanında zafiyet oluşmaması adına etkin bir yönetime ihtiyaç var. Bunu iş yönetim sistemi olarak ifade ediyoruz.” Dedi.

Engellilerin dezavantajlı grup olduğunu yarın aynı talebin, çocuklar, kadınlar için de gelebileceğini öngören Kahveci, “Aslında hepsi bir. Eğer konu sosyal yardımsa kadın aileyle sosyal yardımın konusu ve bir sonraki ay zaten bu iki birimin de birleştirmesi talebiyle geleceğiz. Arkadaşlar şimdiden çalışıyorlar. Ben talimatı verdim birleşmesi gerekiyor çünkü belli bir süre sonra yetki kargaşası çıkıyor.” Şeklinde konuştu.

‘YENİ BİR BİRİM YETKİ

KARGAŞASI DOĞURABİLİR’

Engellilerin sorunları, kamu kurumlarındaki hak ve menfaatlerinin öğrenilmesi ve uygulanması anlamında ne ihtiyaçları varsa destek olacaklarının altını çizen Başkan Kahveci, “Bu konuda biz, işbirliği için Kütahya’da Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğümüz ile de temas ettik. Onlarla bazı çalışmalara girdik. Bunun tamamını da sosyal yardımdan, proje olursa etüt projeden götürüyoruz. Dolayısıyla Kültür Sosyal İşlerde de faaliyetler olacak yarın engellilerle ilgili, bir kısmı iş garantili kurslar açacağız. Bu alanda da faaliyetleri farklı birimlerin konu alanına girince de onlarla işbirliği yapılıyor. Yeni bir birim açarak bizi bir yetki kargaşası doğurabilir. Buna bir ihtiyaç olmadan süreci biz tamamıyla yönetir ve çözeriz. Böyle bir birimin kurulmasının şu an itibariyle ihtiyaç görmüyorum.”ifadelerini kullandı.  Kahveci, Kent Konseyi’nde de çocuklar, gençler, kadınlar ve engelliler olmak üzere 4 tane komisyon kurulmasının zorunlu olduğunu vurguladı.

Engelli destek birimi kurulmasıyla kararı Engelsiz Yaşam Komisyonunda tartışılıp yeniden gündeme gelecek.

ENGİN SAĞLAM




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *