‘VAHŞETİN SUÇLULARINI HEP BİRLİKTE BULACAĞIZ’

447

Domaniç ilçesindeki bir sulama havuzunda vahşice öldürülmüş köpeklerin bulunması üzerine açıklamada bulunan Domaniç Belediye Başkanı Engin Uysal, olay belediye mücavir sınırları içinde bulunmasa da suçluların bulunması, gereken cezayı alması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Pazartesi akşamı, Domaniç ilçesi Zeybek Pınarı mevkiinde bulunan bir sulama havuzunda çok sayıda ölü köpeğin bulunduğu haberi tüm Kütahya’nın kanını dondurdu. Olayın üzerine Domaniç Belediye Başkanı Engin Uysal, maalesef iddiaların doğru olduğunu olay yeri inceleme, savcı, askeriye,İl Jandarma Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Timi’nin (HAYDİ) bilgilendirildiğini açıkladı.

‘BELEDİYE SINIRLARI İÇİNDE DEĞİL’

Numunelerin alındığını, araştırmaların ve yasal sürecin devam ettiğini dile getiren Uysal, “13 tane canımız orada telef olmuş.” Şeklinde konuştu. Olayın yaşandığı yerin Domaniç Belediyesi mücavir sınırları içinde bulunmadığını, belediyeye ait bir yer olmadığını vurgulayan Başkan Uysal, “Görüntüler sosyal medyada da yayılınca olay Domaniç Belediyesi ile ilişkilendirilmiş. Sosyal medyada bir bilgi kirliliği var. Bizim köylerimize il özel idare bakıyor. Biz ilçe merkezine bakıyoruz. Bu yüzden yanlış anlaşılmaların önüne geçelim istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Toplumumuzda maalesef her zaman var olan yargısız infazın toplumu ikiye ayırdığını dile getiren Başkan Uysal, “Aslında burada doğru hareketi göstermek doğru tutumu takınmak önemli. Bu bir vahşet. Bu vahşetin sorumluları mutlaka bulunmalı. Burada hiç kimseyi suçlamadan yasal süreci, araştırma sürecini beklemek gerek. Diğer türlü bizi de bazı adımlarımızı atmaktan kısıtlıyor. Bunu doğru bulmuyorum.”dedi.

‘SUÇLULARIN CEZALANDIRILMASINI İSTİYORUZ’

Sağduyulu davranmamanın hem hayvanlar hem de toplumsal barış adına zararlı olduğunu belirten Başkan Uysal, şu ifadeleri kullandı: “O yüzden konuyu detaylı araştırmak gerek. Suçlunun ya da suçluların ortaya çıkması gerekiyor. İnşallah bunu hep birlikte yapacağız. Savcımızla polisimizle birlikte süreci yürüteceğiz ve suçluyu ortaya çıkaracağız. Suçluların cezalandırılmasını istiyoruz. Bu konuda tavrımız net. Biz Domaniç belediyesi olarak bu olayı araştıracağız. Suçların bulunması ve gereken cezayı alması için elimizden geleni yapacağız.”

HAVUZDA 13 KÖPEK ÖLÜSÜ BULUNDU

Domaniç’te yaşayan Süleyman Dinç isimli vatandaş, avcı arkadaşları ile kaybolan bir av köpeğini ararken bir vahşeti ortaya çıkardı. Domaniç ilçesi Zeybek Pınarı mevkiinde bir bahçede bulunan sulama havuzunda çok sayında 13 köpek ölüsü bulunduğu ortaya çıktı. İddialara göre havuzun kenarlarındaki izler, köpeklerin canlı olarak havuza atıldığı ve çıkmak için çaba sark ettiğini ortaya koyuyor.

Kan donduran olayın ardından açıklamalarda bulunan Domaniç Belediye Başkanı Engin Uysal, yaşanan olayın bir vahşet olduğunu ve ilçede büyük bir üzüntüye neden olduğunu belirtti. Uysal, şu anda olayın tüm boyutları ile incelendiğini belirtti.

KATLİAM YENİ DEĞİL

Olayın Hayvanları Koruma Kanunu’ndaki Değişiklikten önce yaşandığını ifade eden Başkan Uysal, “Yasa onaylanmadan önce böyle bir katliam yapılmış.” Şeklinde konuştu. Olayın yaşandığın yerin Domaniç Belediyesi mücavir sınırları içinde olmadığının altını çizen Uysal, “Büyükşehirlerden bu olayı görenler bütünleşik şehir sanıyorlar Kütahya’yı ve Domaniç’i. Bütünleşik şehir değiliz biz. Bazı platformlarda birçok insan Kütahya belediyesini bile etiketlemiş. Kütahya Belediyesinin olayda yetkisi yok tabii ki. Ancak sosyal medya böyle bir yer insanlar teyit etmeden paylaşım yapıyor.” İfadelerini kullandı.

‘TÜM CANLILAR ORTAK YAŞAMALI’

Domaniç Belediyesinin Sokak hayvanları konusundaki tutumuna dair de bilgi veren Başkan Uysal, “Biz tüm canlıların ortak yaşaması gerektiğini düşünüyoruz. Onlarında bu toplum, bu doğa içerisinde yaşaması gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü onların bir şekilde doğal hayatını kısıtlayan biziz. Biz onların doğal yaşam alanına girdik. Sonrasında da biz “onlar bizim doğal yaşam alanımıza girdi” diyerek kızamayız. Buna hakkımız yok. Bu konuda da çok ciddiyiz.” Dedi. Kendisinin de kedi ve köpek sahibi bir hayvansever olduğunu belirten Başkan Uysal, olaydaki suçluların bulunması için tüm desteği vereceklerini vurguladı.

‘PROBLEMİ GÖRMEZDEN GELEMEYİZ’

Ancak bir problem olduğunun da inkar edilemeyeceğini belirten Başkan Uysal, şu ifadeleri kullandı: “Kontrol altına alınmasını gerektiren noktalar da var. Bir problem de var bunu da görmezden gelemeyiz. Bu yüzden kısırlaştırma, barınaklara yerleştirme, doğal ortamlarda bakımlarını sağlama gibi çalışmaların bir an önce ivedilikle uygulanması gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü çocuklarımıza, kadınlarımıza saldırılar da oluyor. Bu da bir sıkıntı. Bu konu çok bıçak sırtı. Çok dikkatli olmak gerekiyor. Hepimizin çok dikkatli ve pozitif olması gerekiyor bu sorunu çözmek için. Ama inşallah el birliğiyle çözeceğiz.”

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *