AÇILALI BİR YIL OLDU AMA ESKİ GÜNLERİNİ ARIYOR: CIVIL CIVIL HALİ GERİ DÖNSÜN

185

Bir yıl önce açılan Millet Bahçesi ilk dönemlerinde Kütahyalılardan büyük bir ilgi görse de son günlerde bakımsızlığı nedeniyle eski günlerini arıyor. Bahçede yeşil alanların, bazı ağaç ve bitkilerin kuruduğu görülürken vatandaşlar ise alanı rahat kullanamıyor

BAKIMSIZ GÖRÜNTÜSÜYLE DİKKAT ÇEKİYOR

Geçtiğimiz yıl 31 Ağustos Zafer Bayramında açılan Millet Bahçesi, şu günlerde bakımsız görüntüsüyle dikkat çekiyor.

Bir sene önce 105 bin metrekarelik alanda yapımı tamamlanan Millet Bahçesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusunu taçlandırmıştı. O günden beri Kütahya’da büyük bir ihtiyaç olan yeşil alan eksikliğini gideren ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdi. Açılışının üzerinden henüz bir yıl geçen Millet Bahçesi zamanla açılıştaki yüzünü kaybetti.

YEŞİL ALANLAR YER YER KURUDU

Yeşil alanların kuruduğu Millet Bahçesinde bakımsız kalan çimenlerde yer yer boşluklar oluştu. Alandaki ağaç ve bitkilerin kuruduğu görüldü. Bakımsızlığı sebebiyle vatandaşların eskisi kadar yoğun ilgi gösteremediği Millet Bahçesinde, ailelerin, arkadaş guruplarının yerini farklı profildeki ziyaretçiler aldı. Bahçe alanına atılan cam şişeler ise görüntü kirliliği oluştururken yangınlara da davetiye çıkarıyor.

‘İLGİLENEN HİÇ KİMSE YOK’

Çevre sakinlerinden bir vatandaş, “Millet Bahçesinde yeşil alan diye hiçbir şey yok, ağaçlar kurumuş belediye bahçıvan bakımcısı ilgilenen hiçbir kimse yok” ifadelerini kullandı. İnsanların çocuklarını bile gezdiremediğini dile getiren çevre sakinleri, “Millet Bahçesi geceleri kafa çekenlerin yuvası olmuş. Yetkililerden Millet Bahçesi ile biraz daha fazla ilgilenmelerini ve Millet Bahçesinin ilk açıldığı günlerdeki cıvıl cıvıl halinin geri dönmesini bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *