DPÜ İLE ESAS ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ: SAVUNMA SANAYİNDE YENİ UFUKLAR AÇACAK

193

DPÜ ile Ege Savunma Sanayi Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği arasında imzalanan protokol ile savunma sanayi ve havacılık teknolojilerinde ortak Ar-Ge projeleri yürütülecek, öğrencilere staj imkânı sağlanacak.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) ile Ege Savunma Sanayi Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği arasında iş birliği protokolü imzalandı. Rektörlük makamında gerçekleşen tören Rektör Prof. Dr. Kızıltoprak ve Ege Kalkınma Derneği ve Ege Savunma Sanayi Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği Yönetim Kurulu Kurucu Başkanı Kadir Uçar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Özer Aydın ve Prof. Dr. Ayhan Kahraman, Kariyer Mezun Merkezi Koordinatörü Öğr. Gör. Bahar Yolvermez’in katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Protokol kapsamında, üniversite mühendislik, teknoloji, ve fen bilimleri alanlarındaki uzmanlıklarının paylaşılması, savunma sanayi ve havacılık teknolojilerinde ortak Ar-Ge projelerinin yürütülmesi, öğrencilere staj ve istihdam olanaklarının sağlanması gibi birçok alanda iş birliği yapılması planlanıyor.

‘ÖNEMLİ ADIMLAR ATIYORUZ’

Rektör Kızıltoprak, törende yaptığı konuşmada, “DPÜ olarak, ülkemizin stratejik sektörlerinden biri olan savunma sanayi ve havacılık alanında önemli adımlar atıyoruz. Bu iş birliği ile hem üniversitemizin potansiyelini sektöre aktarma hem de öğrencilerimize yeni ufuklar açma fırsatı bulacağız,” ifadelerini kullandı.

Dernek Başkanı Kadir Uçar ise, “Bu protokol, savunma sanayi ve havacılık teknolojilerinde yerli ve milli üretim hedeflerimize ulaşmamızda önemli bir kilometre taşı olacaktır. Üniversitelerle iş birliği yapmak, inovasyon ve teknolojik gelişim açısından büyük önem taşımaktadır” dedi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *