DESTANSI MÜCADELE KÜTAHYA’DA İZLEYİCİYLE BULUŞTU: ZAFERİN YOLU KÜTAHYA’DAN GEÇTİ

183

Kütahya Belediyesi önünde ‘Zaferin Yolu, Ruhundaki Ateş’ belgesel filmi gecesi düzenlendi. Kütahya’nın da muazzam zafere nasıl sahip çıktığı anlatan, zaferin 1975 kilometrelik yoluna izleyiciye sunan belgesel Kütahyalılardan büyük alkış aldı.

Zaferin Yolu, Ruhundaki Ateş belgesel filmi Kütahya Belediyesi öncülüğünde ücretsiz bir şekilde vatandaşın seyrine sunuldu. Kütahya Belediye binası önünde vatandaşla bir araya gelerek belgesel filmi izleyen Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, böyle büyük bir zaferin ve bu güzel toprakların muazzam bir belgeselle anlatılmasından duyduğu hayranlığı dile getirdi.

Zafere günlere kala düzenlenen ‘Zaferin Yolu, Ruhundaki Ateş’ belgesel filmi gecesi programına Kütahya Hava Er Eğitim Tugayı Komutanı Tuğgeneral Mustafa Baş, Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Sema Güral Sürmeli, NG Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür, Büyük Taarruz Bisiklet Ekibi Rehberi Osman Kutlu, Yüzüncü Yıl Tarih Kültür ve Fotoğraf Derneği Başkanı Yaşar Saygılı, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

‘YÜREĞİMİZ HER GEÇEN GÜN DAHA GÜÇLÜ ATIYOR’

30 ağustos Zafer Bayramı kutlama çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğünü belirten Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci “Göreve geldiğimiz, mazbatayı aldığımız ilk andan itibaren yüreğimiz her geçen gün daha güçlü bir şekilde atarak Kütahya’ya daha iyi bir hizmet verme noktasında gayretlerimizi giderek artırıyoruz” dedi. Kenan Işık’ın ağabeyi olan ve Kütahya’nın Eski Koruma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cengiz Işık ve aynı zamanda yeni Koruma Kurulu Başkanımı Hakan Aktaş tavsiyesi ile Zaferin Yolu, Ruhundaki Ateş belgeselinin yapımcısı ve senaristi Alp Armutlu ile görüştüğünü dile getiren Başkan Kahveci, tanışmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün çalışmalarıyla Alp Armutlu ile iletişime geçildiğini kaydeden Başkan Kahveci “Bana yüreği Kütahya için çarpan o değerli 2 üstat Koruma Kurulu Başkanlarımız mutlaka ve mutlaka çok güzel işbirlikleri yapacaksınız dediler. Alp Armutlu beyefendi ise bizleri kırmadı ve aramıza katıldı” ifadelerini kullandı.

‘BÖLGEMİZDEN ÇOK GÜZEL BAHSEDEN BİR BELGESEL’

Kütahya’ya daha nice eserler kazandıracaklarının sözünü veren Başkan Kahveci, bu kutlu zaferin izlerini anlatan belgesele övgüler sunarak “Bizi anlatan,  bölgemizden de güzel bir şekilde bahseden bir belgesel. Çok önemli bir şekilde kaleme alınmış; Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının zaferin yolu olarak betimlenen 1975 km’lik alandaki çok önemli nutuk da dikkate alınarak yöresel etkilerde eklenerek oluşturulan bir belgesel filmi bu. Emeği geçen katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum. Buraya getirilip Kütahyalılarımızın da seyrine sunulmasına vesile olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

‘ŞEHİTLERİMİZİN BIRAKTIĞI AZİZ HATIRALARIN YOLU…’

Yayınlandığı ve gösterime sunulduğu her mecrada Zaferin yolu, Ruhundaki Ateş belgesel filminin beğenildiğini aktaran Araştırmacı – Yazar Alp Armutlu Kütahyalıların da belgeselden memnun kalmalarını temenni ettiğini belirterek  “Çok aziz Kütahyalılar; bizler 1.975 km boyunca şehitlerimizin ayaklarının ucundan gazilerimizin bıraktığı aziz hatıralardan ve Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bugünlere bıraktığı vizyonu zaferin hikâyesini algılayıp bunu en azından size aktarmak istedik. Bugüne kadar bütün izleyicilerimiz belgeselden memnun kaldılar. Umarım sizler de memnun kalırsınız. Başkan Eyüp Kahveci’nin ilgi ve alakasına da çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

‘ESAS TAKDİR ANNEMİNDİR’

Büyük Taarruz Bisiklet Ekibi ’ne rehberlik eden Osman Kutlu’nun annesiyle beraber programa katılması herkesten büyük alkış aldı. Kutlu, annesinin Büyük Taarruz yolu boyunca yanlarında yer aldığını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı; “Benim annem de burada. Onun asıl büyüklüğü Ankara’dan İzmir’e bin 150 km boyunca, 19 gün çadırlarda bizimle beraber yolu kat eden kişi olmasıdır. Esas takdir edilmesi gereken kişi odur.”

1975 KM’LİK YOLCULUĞA TANIKLIK

ETMEYE HAZIR MISINIZ? Türkiye’nin zafer dolu tarihinde gazi Mustafa kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarının 1975 kilometrelik muazzam yolculuğuna tanıklık etmeye hazır mısınız? Alp armutlu, yönetmenler Nazım Doğan ve Sinan Çelik ile birlikte hazırladığı ‘Zaferin Yolu, Ruhundaki Ateş’ belgeseli ile bu unutulmaz yolculuğa davet ediyor. Belgesel gazi Mustafa kemal Atatürk’ün önderliğindeki kahramanların destansı mücadelesini nutuk ışığında izleyicilerle buluşturuyor. Yolculuk boyunca kurtuluş savaşına dair unutulmaz hikâyeleri belgeleyen Armutlu, tarihin belleğinde yer eden destanı 100 yıl sonra yeniden yansıtıyor. Cumhuriyetimizin 100. Yılına ve kahraman Türk ordusuna ithaf edilen ‘Zaferin Yolu, Ruhundaki Ateş’ Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manasını, liderliğini ve stratejik hamlelerini izleyiciyle buluşturuyor. Büyük bir mirası anlamak ve keşfetmek adına özel fırsat sunuyor.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *