STADYUM YENİ GÖRÜNÜMÜNE KAVUŞACAK: TARTAN PİST YENİLENECEK

160

Uzun zamandır deforme olmuş görüntüsü ile dikkat çeken Halil Akkaş Atletizm Stadyumu tartan pisti, yenilenecek. Hem sporcuların hem de vatandaşın sağlığını tehdit eden, bakımsız görüntüsü ile dikkat çeken pist için Eylül ayında ihaleye çıkılacak.

Ulusal ve uluslararası çok sayıda müsabakaya ev sahipliği yapan, hem sporcular hem de vatandaşlar tarafından aktif şekilde kullanılan Halil Akkaş Atletizm Stadyumu son dönemlerde yenilenmeye ihtiyaç duyan zemini ile dikkat çekiyordu.

Vatandaşlar tarafından yazın ve kışın yürüyüş amaçlı kullanılan tartan pistin yer yer kalkan kaplamaları halk ve sporcu sağlığını tehdit ediyor. Çok sayıda deformasyon bulunan tartan pist, yer yer kalkan kaplamaları ile aynı zamanda bakımsız bir görüntü sunuyor.

EYLÜL AYINDA İHALEYE ÇIKILACAK

GAZETE KIRKÜÇ Haziran ayında yapılan haberle tartan pist son günlerde yenilenmeye ihtiyaç duyan görüntüsüne dikkat çekmişti. Kütahya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün Halil Akkaş Sentetik Yüzeyli Atletizm Pisti Yenilemesi yapım işi için ihaleye çıkacağı öğrenildi.

7200 m2 Halil Akkaş Atletizm pistinin sökülerek yerine yeni sandviç sistem sentetik kaplama işi yapılacağı ihalenin son teklif tarihi 10 Eylül olarak açıklandı. Pistin yer teslim tarihinden sonra 90 gün içinde yenilenmesi planlanıyor.

M. RIDVAN CEBECİOĞLU




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *