BİLİRKİŞİ KURUL ‘USULSÜZ’ DEDİ

48

Öz Sağlık İş Kütahya Şubesi Olağan Genel Kurulunun usulsüz şekilde yapıldığı iddiası ile yargı yoluna başvuran Başkan Adayı Mehmet Gümüş, kurumlara yazı dahi yazılmadan yapılan delege seçimler sebebiyle genel kurulun usulsüz olduğunun bilirkişi raporunda ortaya çıktığını belirtti.

DELEGE SEÇİLMEDEN GENEL KURUL YAPILDI

Öz Sağlık İş Kütahya Şubesinin 2022 Ekim ayında delege seçimi yapmadan atama delege ile direkt genel kurul yaptığını belirten Öz Sağlık İş Kütahya Şubesi Başkan Adayı Mehmet Gümüş, delege seçimi olmadan usulsüz seçim yapıldığı sebebiyle sendikaya dava acıktıklarını ifade etti.

USÜLSÜZLÜK TESPİTİ RAPORDA DA GÖRÜLDÜ

Önce ret olan iddialarını bir üst mahkemeye götürdüklerini açıklayan Gümüş, “Bursa’daki istinafta “mahkemenin tekrar görülmesi” kararı çıktı. Mahkeme heyeti de bilirkişi raporu oluşturulmak için bilirkişi atamıştı, rapor geldi. Bilirkişi raporunda hiçbir şekilde kurumlara yazı yazılmadan delege seçimlerinin yapıldığına dair karar çıktı. Bilirkişi raporunda delege seçimlerinin usulsüz olduğu bu yüzden genel kurulun da usulsüz olduğu tespit edildiği açıklanıyor.” Dedi.

Mahkemeye mecburen başvura bulunmak zorunda kaldıklarını dile getiren Gümüş, hiçbir şekilde delege seçimi yapılmadığını, atama delegelerle seçim yapıldığını belirtti. O dönem dertlerini kimseye anlatmadıklarını ifade eden Gümüş, biz sendikanın bir üyesi olarak mahkemeye vermek zorunda kaldıklarını dile getirdi.

‘HER KARARA SAYGIMIZ SONSUZ’

Üyelerin istememesine rağmen başkanın koltuğunu kaybetme kaygısıyla seçimden korkmasının kendisini böyle bir yola sevk ettiğine değinen Gümüş, “Ben genel kurulda başkan adayı olmaya hazırlanıyordum. Usulüne uygun bir şekilde yapılsa başkan adayı olacaktık.” Dedi. Gümüş, Ekim ayında görülecek mahkemede heyetin vereceği her türlü karara saygılarının sonsuz olduğunu vurguladı.

ENGİN SAĞLAM




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *