‘EĞİTİMDE YENİLENME HAMLESİ GERÇEKLEŞTİ’

144

Son 20 yıl içinde okullarda büyük bir yenilenme hamlesi gerçekleştirdiklerini belirten Vali Musa Işın, “Eski okulların neredeyse tamamı yenilendi.” Dedi. Yeni dönemde velilere düşen görevler de olduğunu vurgulayan Işın, dijital çağın çocuklar üzerindeki etkilerine de dikkat çekti.

Kütahya Valisi Musa Işın, Ümran Aygen İlkokulu’nda düzenlenen 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Programında açıklamalarda bulundu. Eğitimdeki son yıllardaki gelişmelere değinen Vali Işın, Kütahya’daki eğitim altyapısında gerçekleştirilen dönüşümlerden bahsetti. Kütahya’da son 20 yıl içinde okullarda büyük bir yenilenme hamlesi gerçekleştirdiklerini ifade eden Işın, “Bugün artık modern, çağdaş eğitim ortamlarında çocuklarımızı geleceğe hazırlıyoruz. Eski okulların neredeyse tamamı yenilendi. Her bir okulumuz, hem eğitim hem de sosyal imkânlar açısından çocuklarımızın rahatça eğitim görebileceği bir hale getirildi. Ayrıca, öğretim kadrolarımız da yeterli seviyede. Bu nedenle, devletimizin bizlere sunduğu bu imkânları en üst seviyede değerlendirmek bizim görevimiz.” Şeklinde konuştu.

‘OKULA TESLİM EDİP GERİ ÇEKİLMEK

ÇOCUKLARINIZDAN KAÇMAK OLUR’

Eğitimin sadece öğretmenlerle sınırlı kalmaması gerektiğine dikkat çeken Vali Işın,  ailelerin ve toplumun bu süreçte aktif rol almasının önemini vurguladı:

“Eğitim, yalnızca okullarda verilen bir süreç değildir. Ailelerimizin de çocuklarımızın eğitimine etkin bir şekilde katılması gerekiyor. Sadece öğrencilerimizi okula teslim edip geriye çekilmek, sorumluluktan kaçmak anlamına gelir. Eğitimin yükünü sadece öğretmenlerin omuzlarına bırakmak haksızlık olur. Ebeveynler, çocuklarının eğitiminde daha fazla sorumluluk almalı ve topluma karşı ortak bir sorumluluk bilinciyle hareket etmelidir. Çocuklarımızın akademik başarılarının yanı sıra, ahlaki ve manevi değerlerle yetişmesi için hepimiz el birliğiyle çalışmalıyız.”

DİJİTAL PLATFORMLARA DİKKAT ÇEKTİ

Dijital çağın çocuklar üzerindeki etkilerine de dikkat çeken Vali Işın, milli şuurun ve ahlaki değerlerin korunmasının önemine şu sözlerle değindi:

“Bugün dijital platformlar, çocuklarımız üzerinde büyük bir etkiye sahip. Maalesef bu dijital dünyada çocuklarımızın milli şuuru zayıflatan unsurlarla karşı karşıya kaldığını gözlemliyoruz. Bizim görevimiz, çocuklarımızı hem aklen hem de ruhen besleyerek bu olumsuz etkilerden korumaktır. İnsanı insan yapan değerler milli ve manevi değerlerdir. Ahlaktan yoksun bir eğitim, topluma fayda sağlamaz. Eğitimle birlikte çocuklarımıza dürüstlük, saygı, paylaşma gibi temel değerleri de kazandırmalıyız. Çocuklarımız, yalan söylemeyecek, büyüklerine saygılı olacak, hak etmediği bir kazancın peşinde koşmayacak. Bu basit ama hayati değerler, toplumun ayakta kalmasını sağlar.”

Konuşmasının sonunda öğretmenlere teşekkür eden Vali Işın, onların fedakârlıklarının yeni eğitim öğretim yılında da devam edeceğine olan inancını dile getirdi:

“Bugüne kadar öğretmenlerimizin gösterdiği fedakârlık ve özveri, Kütahya’mızın eğitimde geldiği noktada büyük rol oynamıştır. Bu yıl da aynı gayretle devam edeceğinizden hiç şüphem yok. Velilerimizin de bu süreçte daha fazla katkı yapmalarını bekliyoruz.” dedi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *