TEKNOFEST TRAVELX IDEATHON YARIŞMASI‘NDA BÜYÜK GURUR: DPÜ ASPIRE EKİBİ TÜRKİYE İKİNCİSİ!

92

DPÜ öğrencileri; Mert Yıldırım, Emin İlkay Şeki, Mert Şahin ve Arda Nar’dan oluşan Aspire ekibi, TEKNOFEST 2024 kapsamında Türk Hava Yolları’nın düzenlediği TravelX Ideathon yarışmasında ANSER AI başlıklı projeleri ile Türkiye ikincisi oldu.

TEKNOFEST 2024 kapsamında T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Türk Hava Yolları iş birliği ile gerçekleştirilen “TravelX Ideathon” yarışmasında Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) öğrencileri; Mert Yıldırım, Emin İlkay Şeki, Mert Şahin ve Arda Nar’dan oluşan Aspire ekibi Türkiye İkinciliği derecesini elde etti.

400’Ü AŞKIN TAKIM ADAY OLDU

ASPIRE ekibi ilk olarak 23-25 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen 400’ü aşkın aday takım arasından seçilen 27 takım içerisine girerek Türk Hava Yolları Genel Merkezi’nde düzenlenen TravelX Ideathon Bootcamp sürecine katılmaya hak kazandı. Türk Hava Yolları Terminal ekibi tarafından havacılık sektöründe yenilikçi fikirlerin geliştirilmesine katkıda bulunmayı amaçlayan heyecan dolu Bootcamp sürecinde, ileri teknoloji dikeylerinde eğitimler alarak geliştirdikleri proje fikirleri ile TravelX Ideathon Final Aşaması’na katılmaya hak kazanan 11 takım arasında yer aldılar.

APSİYON PROPTECH HACKATHON’DA

ŞAMPİYONLUK ELDE ETTİLER

13 Eylül tarihinde Türk Hava Yolları Genel Merkezi’nde düzenlenen TravelX Ideathon Final Aşaması’nda geliştirdikleri “Anser AI” projesiyle Aspire ekibi; başta T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Elvan Kuzucu Hıdır, Türk Hava Yolları Genel Müdür Yardımcısı Sayın Levent Konukcu ve Türk Hava Yolları Kurumsal İnvasyon ve Projeler Başkanı Sayın Lokman Ökten olmak üzere değerli jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucunda TEKNOFEST TravelX Ideathon Yarışmasını Türkiye İkincisi olarak tamamladı. Ekibimiz Ağustos ayında Apsiyon ve Coderspace  işbirliğinde düzenlenen Apsiyon Proptech Hackathon yarışmasında da şampiyonluk elde etmişti.

REKTÖR KIZILTOPRAK’TAN TEBRİK MESAJI

Takımın elde ettiği başarıyı değerlendiren Rektör Prof.Dr. Süleyman Kızıltoprak “TEKNOFEST 2024 kapsamında Türk Hava Yolları’nın düzenlediği TravelX Ideathon yarışmasında ANSER AI başlıklı projeleri ile Türkiye ikincisi olan Üniversitemizi ve şehrimizi gururlandıran ASPIRE takımımızı yürekten tebrik ediyorum. İnovatif projeleriyle üniversitemizi başarıyla temsil eden gençlerimizin gelecekte de nice başarılar elde edeceğine inanıyorum.” İfadelerini kullandı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *