‘EN GÜVENLİ YER OKULLAR OLMALI’

93

Her kamu binasına güvenlik personeli koyan devletin küçücük çocukların saatlerini geçirdiği okullara kadrolu güvenlik görevlisi yerleştiremediğini belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, devletin çocukları koruyamadığına dikkat çekti. Özçağdaş, Milli Eğitim Bakanlığının okullara kadrolu temizlik görevlisi vermediğini de vurguladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milli Eğitim Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, İl Buluşmaları Programının Kütahya ayağında eğitimde yaşanan sorunlara dair önemli açıklamalarda bulundu.

DEVLET ÇOCUKLARIMIZI KORUYAMIYOR

Her okulda kadrolu bir güvenlik personeli bulunması gerektiğini açıklayan Özçağdaş, “Bugün herhangi bir yerde herhangi bir kamu binasına gidelim, her birinin önünde güvenlik görevlisi bulunuyor. Devlet oralara güvenlik koyabiliyor ama-6-7 yaşında çocukların da olduğu binaya güvenlik koyamıyor. Bundan büyük garabet olabilir mi?” dedi. Bazı okullarda parası okul aile birlikleri aracılığıyla toplanan dışında güvenlik görevlisi bulunmadığını belirten Özçağdaş, “Eğer okullarımızda yeterli güvenlik olsaydı her elini kolunu sallayan okullarımıza giremez, çocuklarımızın bir ihmal ve istismara uğrama ihtimali azalırdı. Yeterli güvenlik önlemleri olsaydı bugün, İbrahim Oktugan öğretmenimiz yaşıyor oluyordu. Eğer okullarda atanmış, kadrolu güvenlik görevlileri olsaydı, Hakan Kabak gibi okulda çocuklarımızı istismar eden bir kişiden bahsetmiyor olurduk. 12 ayrı suçtan kaydı olan birisi başka bir pozisyon üzerinden işe alınıyor güvenlik görevlisi gibi çalışıyor. Olay basına yansıyor ama müdür hakkında hiçbir işlem uygulanmıyor. Bu kişi nasıl okulda çalışır? Her okulun kapısında çocukları istismar edebilecek, madde satabilecek insanlardan çocukları korumalısınız.  Maalesef en güvenli ortamlarda yer alması gereken çocuklarımızın, yine en güvenli yerler olması gereken okullarında güvenlik görevlisi bulunmuyor. Devlet çocuklarımızı koruyamıyor.”şeklinde konuştu.

‘BAKANLIK KADROLU TEMİZLİK GÖREVLİSİ VERMİYOR’

Devlet okullarında büyük bir temizlik personeli ihtiyacı olduğunu ifade eden Özçağdaş, “Yüzlerce çocuğun ortak kullandığı okullar pis. Bakanlık kadrolu temizlik görevlisi vermiyor. Okullarımızı yeri geliyor aileler, yeri geliyor öğretmenler temizliyor. Okul aile birlikleri üzerinden toplanan paralarla okullara temizlik görevlisi sağlanıyor. Bu durum o kadar olağanlaşmış ki, açıkça hesap numaraları verilerek para isteniyor ailelerden. Ama Bakan çıkıp ‘Okulun bağış istememesi gerekiyor, vermeyin’ diyor. Aileler ne yapsın, yeter ki temiz olsun, yeter ki okul bakımlı olsun diye para vermek zorunda kalıyorlar. Bakan, ailelere akıl vereceğine okullara bir tane temizlik görevlisi versin, okulların bakımını sağlasın, okullara bütçe ayırsın” dedi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *