DPÜ’DEN ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER HAKKINDAKİ İDDİALARA YANIT: ÖĞRENCİLER KANUNA GÖRE KABUL EDİLİYOR

45

DPÜ’nün uluslararası öğrenci adayları kabulünü ülkelerin kanunları ve düzenleyici, denetleyici kurumlarının izin süreçlerine ve pasaport verme mevzuatına göre yaptığı vize süreçleri devam eden bu öğrencilerin kayıt işlemlerinin 30 Kasım’a kadar süreceği belirtildi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) 17.09.2024 tarihinde bir sosyal medya mecrasında sahte hesap üzerinden yapılan bir paylaşım üzerine basın açıklamasında bulundu.

Evrensel değer ve ölçeklerde bir yükseköğretim merkezi misyonu edinerek bu yönde önemli adımlar atan DPÜ’nün her yıl olduğu gibi bu yıl da kardeş ve gönül coğrafyasından gelen uluslararası öğrenciler ile huzur ve barış içerisinde eğitim öğretime hazır olduğu belirtildi.

BÖLGEDE EN UYGUN HARÇ DPÜ’DE

DPÜ’nün dünyadaki tüm üniversitelerde olduğu gibi uluslararası öğrenci adaylarının kabulünü yaparken öğrencilerin geldiği ülkelerin kanunları ve düzenleyici / denetleyici kurumlarının izin süreçlerine ve pasaport verme mevzuatına göre hareket ettiğine dikkat çekilirken; “Ülkemizde uluslararası öğrenciler, yükseköğretim kurumlarının tabi olduğu yasal esaslara ve mevzuatlara göre öğrencilik hakkı elde etmekte ve üniversiteler bu süreçte Yükseköğretim Kuruluna (YÖK) bağlı olarak şehrimizdeki ilgili paydaşlar ile iş birliği içinde hareket etmektedirler. Ayrıca DPÜ bölgede en uygun yabancı öğrenci harç ücretlerini uygulayan üniversitelerden birisi olup uluslararası öğrencilerin ödemesi gereken harç ücretlerindeki artış Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile uygulanmaktadır.” Denildi.

KONTENJAN İKİ KATINA ÇIKARILDI

DPÜ’nün uluslararası öğrenci kabul esaslarını, şehrin dinamikleri, kamu menfaatleri, yaşam koşulları ve çeşitli sosyal olanaklar göz önüne alarak belirlendiğine dikkat çekilen açıklama şöyle devam etti: “Üniversitemizde ön lisans, lisans ve lisansüstü programlara kayıtlı 81 farklı ülkeden 8 binin üzerinde uluslararası öğrencimiz bulunmaktadır. 2024-2025 akademik yılı için ise YÖK’e yapılan başvuru neticesinde üniversitemize tanınan kontenjan YÖK ile yapılan daha sonraki görüşmelerde iki katına çıkarılmıştır. Tanınan bu yeni kontenjan bu yıl ikinci öğretimlerin kapanmasıyla azalması beklenen uluslararası öğrenci sayımızın bu akademik yılda da aynı seviyelerde kalacağını göstermektedir. YÖK’ün sağladığı imkânlar yanında yeni kararı ile vize süreçleri devam eden bu öğrencilerin kayıt işlemleri, 30 Kasım 2024 tarihine kadar devam edecektir. DPÜ, uluslararası öğrenci ve bilim insanı hareketliliği için yasal mevzuat ve paydaş kurumlarla iş birliği içinde çalışmalarına devam etmektedir.”




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *