GAZİLER CANLARINI VERMEYE YİNE HAZIR

29

19 Eylül Gaziler Günü sebebiyle düzenlenen kutlama törenlerinde konuşan Muharip Gaziler Derneği Kütahya Şube Başkanı Şaban Başoğul, “Kahraman gazilerimiz hala vatan uğrunda canlarını vermeye hazırdır. Ülkemize göz diken kim olursa olsun bundan 103 yıl olduğu gibi bugün de yaşlısıyla, genciyle, analarımızın fedakârlıklarıyla aynı mücadeleyi vereceğini biliyoruz.”dedi.

Vatan savunması için canlarını tehlikeye atan kahraman gazilerin onurlandırıldığı 19 Eylül Gaziler Günü Kütahya’da yoğun bir programla kutlandı.

KÜTAHYA KAHRAMANLARINI SELAMLADI

Gaziler Günü sebebiyle düzenlenen “Kahramanlarla Yürüyoruz” Programında Kütahya protokolü, 103 gazi ve 103 öğrencinin katılımıyla Karagöz Cami önünde kortej oluşturuldu. Askeri Bando eşliğinde ellerinde Türk Bayrakları ile Zafer Meydanına doğru yürüyen kalabalığa vatandaş da katıldı. Gazileri saygıyla selamlayan Kütahyalılar, o anları cep telefonlarının kamerası ile ölümsüzleştirdi.

‘KİM ÜLKEMİZE GÖZ DİKERSE

AYNI MÜCADELEYİ VERECEĞİZ’

Yürüyüşün ardından Zafer Meydanında düzenlenen törende konuşan Muharip Gaziler Derneği Kütahya Şube Başkanı Şaban Başoğul, ülkemizin bağımsızlık ateşinin yeniden yandığı Milli Mücadele dönemine dair anekdotlar paylaştı. Türk ordusunun, ülkemizin Kore’de Kıbrıs’ta, iç güvenlikte görevlerini en iyi şekilde yerine getirerek bütün gücünü ve mücadele ruhunu ispatladığına dikkat çeken Başoğlu, “Bu ülkenin asil evlatları ülke topraklarına göz dikenlere askeriyle, polisiyle vatan için görev yaparak şehitlik ve gazilik unvanını almışlardır. Yaşayan, efsane olan kahraman gazilerimiz hala vatan uğrunda canlarını vermeye hazırdır. Ülkemize göz diken kim olursa olsun bundan 103 yıl olduğu gibi bugün de yaşlısıyla, genciyle, analarımızın fedakârlıklarıyla aynı mücadeleyi vereceğini biliyoruz. Anadolu toprakları üzerinde verdiğimiz varoluş mücadelemiz “Ölürsem şehit, kalırsam gazi” deyişinin şanıdır.” İfadelerini kullandı.

19 Eylül Gaziler Günü tüm Türkiye ile birlikte Kütahya’da da kutlandı. Kutlamalar Kütahya Muharip Gazileri Derneği yönetim kurulunun Kütahya Valiliği ziyareti ile başladı. Gazileri makamında ağırlayan Vali Musa Işın, Bağımsızlığımızı canından öteye sayan, vatanımız ve bayrağımız uğruna şehit ve gazi olmayı göze alan kahraman milletin evlatları olarak bu anlamlı günü şeref ve gururla kutladıklarını vurguladı.

‘MİRASINIZI KORUMAK İÇİN

ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ’

Malazgirt’te, Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Sakarya’da, 15 Temmuz’da ve kararlılıkla sürdürdüğümüz terörle mücadelede olduğu gibi Türk milletinin her mücadeleden zaferle çıkmaya devam edeceğini ifade eden Işın, “Sizlerin bizlere bıraktığı mirası korumak ve gelecek nesillere aktarmak için elimizden geleni yapacağız.” İfadelerini kullandı.

“Kahramanlarla Yürüyoruz” Programının ardından yürüyüşün katılımcıları, Zafer Meydanında düzenlenecek tören için yerlerini aldı. Vali Musa Işın, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Mustafa Baş, Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, Muharip Gazileri Derneği Kütahya Şube Başkanı Şaban Başoğul tarafından Atatürk Anıtına çelenklerin sunuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kütahya Şube Başkanı Şaban Başoğul, gaziler adına günün anlam ve önemine dair konuşma yaptı.

‘GURUR VE ŞEREF DOLU BİR GÜN’

19 Eylül Gaziler Gününün canla, kanla ödenmiş bu vatan topraklarında; devletin bekası uğruna canını adayan gazilerin gurur ve şerefle hatırlandığı ve anıldığı bir gün olduğunu ifade eden Şaban Başoğul, 19 Eylül Gaziler Gününün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından “gazi” unvanını taçlandırdığı gün olduğunu belirtti.  

Türk’ün Anadolu’daki bin yıllık varlığını istemeyen emperyalist güçlerin 1. Dünya savaşı sonunda ülkemize 4 bir yandan işgal ederek vatanımızı parçalamayı amaçlayan anlaşmayı milletimize zorla kabul ettirmeye çalıştığını ifade eden Şaban Başoğul, milli mücadelenin kritik anlarına dikkat çekti.  Yunan Ordusu İzmir’den çıkarılan Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Türk ordusunun 22 gece süren Sakarya Meydan Muharebesiyle bağımsızlık adına büyük bir adımın atıldığını vurguladı.

Yunan ordusunun çareyi kaçmakla bulduğuna değinen Şaban Başoğul, “Bir sene sonra Dumlupınar’da aynı akıbeti uğratarak 9 Eylül 1922 gecesinde düşmanın topraklarımızdan tamamen atıldı. Böylece yunanların küçük hayalleri ege sularında son bulmuştur.” Kahraman gaziler, Gaziler Gününüz kutlu. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere aramızdan ayrılan gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan kahraman gazilerimize uzun ömürler diliyorum. Her şey vatan için… Şeklinde konuştu.

Ardından Vali Musa Işın, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kütahya Şubesi ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şubesini ziyaret etti.

KÜTAHYA PROTOKOLÜ SPOR YAPTI

Dumlupınar Spor Salonu’nda “19 Eylül Gaziler Günü Kahramanlar Sahada Vatan Onlarla Spor Etkinlikleri” programı düzendi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün Mini Spor ve Sanat gösterisi düzenlendi. Jimnastik, Tekvando gösterilerinin ardından spora desteklerinin gösterilmesi ve vatandaşların spor teşviki için alana davet edildi. Kütahya protokolünün masa tenisi, kort tenisi, curling gibi farklı dallarda sporları deneyimlemesi renkli görüntülere sahne oldu. Kutlamalar, Grand De Lux Düğün Salonunda Gaziler ve Şehit Aileleri için yemek organizasyonu ile sona erdi.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *