Yerel gazetelerin asıl görevi çıktığı şehrin sorunlarını gündeme getirerek çözümüne yönelik katkı sağlamak değerlerini tanıtmaktır. Kütahya’nın gazetesi olarak anılan GAZETE KIRKÜÇ haberleri, yorumları ve köşe yazılarıyla şehrimizin gelişimine, değişimine, tanıtımına katkı sağlayan, basın hayatında önemli bir yer tutan, bir kesimin değil herkesin sesi ve sözcüsüdür. Bunun sorumluluğunu taşıyan gazetemiz yönetimi bu kadim şehrin adına halel gelmesin diye tüm birimleriyle özen göstererek güzel yanını ön plana çıkarıyor. Şehrin tanıtımında basının önemli rolü olduğu kadar toplum yararına çalışan marka olmuş Sivil Toplum Kuruluşlarının da mühim katkısı bulunur.
İşte bu kuruluşlardan biri de kimse aç ve açıkta kalmasın, mağduriyet yaşamasın diye kuruluş amacı doğrultusunda, gönüllülük esasına göre çalışan, bünyesinde pekçok başarıyı barındıran, adından övgüyle söz ettiren yüz akımız KÜTAHYA SOSYAL YARDIM ve KÜLTÜR VAKFI. Kurulduğu günden bu yana hayır- hasenat hizmeti veren, bir ay değil 12 ay aktif çalışan bu güzide vakfımız garip gurebanın yardımına koşarak ayni ve nakti yardımda bulunuyor üniversite öğrencilerine de burs veriyor. Sadece ilimizde değil bölgede 60 üniversite öğrencisine burs veren ilk ve tek vakıf. “Vakfımızın burslarıyla doktor, mühendis, hukukçu, öğretmen olan öğrenciler vakfımıza hep teşekkür ediyor” diyen Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Gazeteci/ Yazar Sayın İhsan Tunçoğlu vakfın faaliyetlerine ilişkin şu bilgileri verdi.
” Yıllardan beri 12 ay aktif olarak çalışan ve geniş bir alanda yardım-destek kapsamı olan Kütahya Sosyal Yardım ve Kültür Vakfı, her Ramazan ayında olduğu gibi geçen Ramazan ayında da ihtiyaç sahibi 300 aileye erzak çeklerini ulaştırdı. Keza her gün 600 vatandaşımıza sıcak yemek vererek önemli hizmeti yerine getiren ” Meydan Aşevine” bakliyat, yağ, şeker vs gibi gıda yardımları yaparak sıcak yemek alan vatandaşlarımıza ve Meydan Aşevine katkı sağlamakla, muhtaç vatandaşlarımıza sıcak yemek dağıtılmasında pay sahibi olmakla memnuniyet duyuyoruz. Bu yardımlarınıza ek olarak Meydan Aşevinden ihtiyaç sahiplerine zaman zaman irmik helvası, aşure gibi tatlı ikramında bulunuyoruz. Deprem felaketi sonrası ilimize gelen/ getirilen depremzede vatandaşlarımızdan ve öğrencilerden ihtiyacı olanlara nakit yardımı, erzak ve giyecek yardımlarında bulunduk iftar yemekleri verdik. Bütün bu hizmetleri Valilik ve Belediye ile irtibatlı olarak yapıyoruz.
Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Tunçoğlu vakfın çalışmalarına ilişkin olarak sözlerine devamla şunları söyledi.” Vakıf olarak her yıl 1000 aileye erzak çekleri dağıtımı yaparak onların sadece mübarek ramazan ayında değil 12 ay rahat davranmalarına bir nebzede olsa katkıda bulunmaya çalıştık. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza senenin 12 ayında erzak çekleri dağıtımımız devam etmektedir.
Kütahya’da etkin bir çalışma sergileyen vakfın faaliyetleri ve yardımları konusunda bazı örnekler veren Başkan Tunçoğlu, ” Kütahya-Eskişehir- Afyonkarahisar ve Uşak illerinde yapılan bir araştırma ile bölgemizde ” en başarılı Sivil Toplum Kuruluşu” ödülünü aldı. Bu ödül bizi motive ederek daha çok çalışıyor ve ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya gayret ediyoruz. Vakıf olarak ihtiyaç sahibi öğrencilere giyecek, ayakkabı ve ders malzemeleri yardımlarında bulunuyor, okullara teknik ve eğitim desteklerimize devam ediyoruz”dedi.
25 yıldan beri 60 Üniversite öğrencisine burs veren ilk ve tek kuruluş olan Kütahya Sosyal Yardım ve Kültür Vakfı olduğunu belirten Başkan İhsan Tunçoğlu sözlerine şöyle devam etti. ” 25 Yıldan beri İlimizdeki başarılı ancak dar gelirli aile çocuklarına burs veren ‘ ilk ve tek özel vakıf’ olarak kayıtlara geçen vakfımızın burslarıyla, bugüne kadar Tıp Doktoru, Mühendis, Hukukçu, Öğretmen vb meslek sahibi olan öğrencilerimiz mezun olduktan sonra vakfımıza gelerek teşekkür etmeleri, memnuniyetlerini bildirmeleri bize huzur- heyecan ve mutluluk veriyor.
Vakfın çalışma sistemi hakkında da bilgi veren Başkan İhsan Tunçoğlu, “Vakfımızın Yönetim Kurulu öz kaynaklarımızla, Vakıf Bayanlar Kurulu ise kendi aralarında düzenlediği etkinliklerden sağladığı gelirle bu yıl dar gelirli ailelerin 100 orta ve lise öğrencisine kışlık kaban ve bot yardımı yanısıra yeni sezona girdiğimiz şu günlerde spor ayakkabıları alarak onların sevinçlerine ortak olmanın huzuru ve kıvancı içindeyiz. Kütahya Engelli ve Sakatlar Derneği, Altı Nokta Körler Derneği mensuplarından ihtiyaç sahibi öğrencilere ve ihtiyaç sahibi gençlerin yuva kurmalarına da parasal destek yanı sıra ev eşyaları, engelli araçları satın alarak destek sağlamaya devam ediyoruz. Çocuk Esirgeme Yuvaları ve Huzurevi sakinlerine şefkat eli oluyor ziyaretler yapılıyor. Vakıf yönetim kurulu ve Vakfın bayanlar kurulunun bu örnek hizmetlerine karşılık aldığımız teşekkürler ve memnuniyetleri görmekten bizde huzur ve mutluluk duyuyoruz. Biz vakıf olarak dışarıdan yardım toplamıyoruz. Öz kaynaklarımızı rasyonel, katılımcı, şeffaf ve tasarrufa önem veren bir anlayışla ve ayrıca Vakıf Yönetim Kurulu ve Vakıf Bayanlar Kurulu üyelerimizin katkıları ve bağışları ile yapıyoruz.” şeklinde konuştu.
Aslında yazacak daha çok güzel şeyler var. Ancak bu bir köşe yazısı olduğu için kısa tuttuk. Bu şehirde adından sitayişle söz ettiren, alanında temayüz etmiş toplum yararına çalışan, infak kültürünü yaşatan kurum ve kuruluşların marifetli yöneticilerine iltifat etmenin faydalı olacağını düşündüm. Anlayışla karşılayacağınızı umuduyla sağlıcakla kalın bizimle kalın değerli GAZETE KIRKÜÇ okurları.
“50 yıllık kardeşim gibi sevdiğim, aileden biri olarak gördüğüm gazeteci yazar Remzi Günay’ın vefatı beni derinden üzdü. Başta eşi olan bacıma ve yeğenlerim Sadullah ve Cemalettin’e sabırlar diliyorum. Mekânın cennet olsun güzel insan.”