‘KÜRESEL KÜLTÜR MAKİNASI’ BAŞLIKLI SÖYLEŞİ DÜZENLENDİ; ‘FARKINDALIĞIN ARTIRILMASI GEREK’

207

Kütahya Öğretmen Akademileri Projesi kapsamında düzenlenen “Küresel Kültür Makinası” başlıklı söyleşi programında Şair-Yazar İsmail Kılıçarslan, küresel kültür makinesinin toplumları homojenleştirme çabalarına karşı kültürel farkındalığın artırılması gerektiğini vurguladı. 

“Kütahya Öğretmen Akademileri Projesi” kapsamında, Milli Eğitim Müdürlüğü Germiyan Salonu’nda Şair-Yazar İsmail Kılıçarslan tarafından “Küresel Kültür Makinası” başlıklı söyleşi programı düzenlendi. Programa İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Müdür Yardımcısı Hakan Gölpınar, Şube Müdürü Mustafa Topuz, öğretmenler ve idareciler katıldı. 

Söyleşide İsmail Kılıçarslan kültür, tüketim alışkanlıkları ve kapitalizmin insanlık üzerindeki etkilerine değindi. Kültürel çeşitlilik ve yerel değerlerin korunmasının önemine dikkat çeken Kılıçarslan, küresel kültür makinesinin toplumları homojenleştirme çabalarına karşı kültürel farkındalığın artırılması gerektiğini vurguladı. 

YEREL DEĞERLERİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Konuşmasında kapitalizmin bireyleri tüketim odaklı bir yaşam tarzına yönlendirdiğini belirten Kılıçarslan, yerel değerlerin ve geleneklerin önemine dikkat çekti. Ayrıca Anadolu’nun kültürel zenginlikleri ve bu değerlerin geleceğe taşınmasının toplum için hayati bir öneme sahip olduğunu ifade etti. Söyleşi, katılımcıların yoğun ilgisiyle tamamlanırken, Kılıçarslan’ın konuşması katılımcılar tarafından ilgiyle dinlendi. Program, öğretmenlerin ve idarecilerin soruları ve katkılarıyla zenginleşti. 

İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, İsmail Kılıçarslan’a sunumları dolayısıyla teşekkür etti, çok verimli bir program olduğunu ifade etti ve bu tür etkinliklerle öğretmenlerin kültürel ve mesleki gelişimlerinin desteklenmeye devam edileceğini belirtti.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *