REKTÖR KIZILTOPRAK ULAŞIM ZAMMINA DAİR KONUŞTU ‘ÖĞRENCİYİ İKİ KERE DÜŞÜNMEK GEREK’

190

Öğrencilerin konforunu bozacak ya da maddi imkânlarını zora sokacak kararlar alırken iki kere düşündüklerini belirten DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, öğrencilerin üniversiteye ulaşımının önemine değinerek “Şehrimizdeki paydaşlar da bu şekilde bir karar alacaktır diye umut ediyorum.” Dedi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle Kütahya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam ve basın mensupları tarafından karşılanan Rektör Kızıltoprak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Aralık ayında netleşmesi beklenen şehir içi ulaşımın üniversite öğrencisini nasıl etkileyeceğine dair açıklamalarda bulundu.

‘EN EKONOMİK OLAN İÇİN UĞRAŞIYORUZ’

DPÜ olarak eğitim alanlarında, kütüphanede, yemek alanlarında kısacası kendi görev alanlarında öğrencilere, onların hayatlarını kolaylaştıracak en ekonomik ve en konforlu imkanı sunmaya çalıştıklarını ifade eden Rektör Kızıltoprak, “Öğrencilerimize elimizden geleni en iyi şekilde sunmaya çalışıyoruz.”şeklinde konuştu.

Öğrencilerin üniversiteye ulaşımının çok önemli olduğuna dikkat çeken Rektör Kızıltoprak, “Geliri ne olursa olsun öğrencini sınırlı bir geliri vardır. Dolayısıyla onun konforunu bozacak ya da maddi imkânlarını zora sokacak kararlar alırken iki kere düşünüyoruz. Dolayısıyla şehrimizdeki paydaşlarımız da bu şekilde bir karar alacaktır diye umut ediyorum.” İfadelerini kullandı.

‘GÖREV ALANIMIZ DIŞINDAKİ

KONUDA SÖZ SÖYLEYEMEYİZ’

Görev alanı dışındaki konularda söz söylemenin hadleri olmadığını belirten Rektör Kızıltoprak, “Ben şehirdeki bütün ilgili kişilerin öğrencilerimizin üniversiteye ulaşımında elinden gelen gayreti gösterdiğine şahit oluyorum. İyinin her zaman daha iyisi yapılır. İnşallah biz üniversite olarak çözüm önerileri sorulsa bize ilgili platformlarda ifade ederiz.” Dedi.

Kütahya Belediye Meclisinin Ocak ayı toplantısında gündeme getirilen 18TL olan tam binişi 28TL’ye, 15TL olan üniversiteli binişini 22TL’ye çıkaracak zam talebi, Plan Bütçe Komisyonunda değerlendirilip Şubat ayında netlik kazanacak.

‘BASININ CUMHURİYET TARİHİNDE ÖNEMİ ÇOK BÜYÜK’

Basının önemine dikkat çekerek sözlerine başlayan Rektör Kızıltoprak, “Biz basının tabii ki cumhuriyetle daha büyük bir şekilde farkına vardık. Özellikle ikinci meşrutiyette tabii Türkiye, basının çok önemli bir unsur olduğunu gördük. Cumhuriyetle birlikte de tabii ki basın çok büyük ilerleme kaybetti. Burada tabii ki Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e de büyük yer vermemiz lazım.” Dedi. AA’nın Cumhuriyetle birlikte kurulduğunu, profesyonel radyo yayıncılığının da Atatürk’le başladığını ifade eden Rektör Kızıltoprak, basının hem medeniyet hem de Cumhuriyet tarihinde çok büyük önemi olduğunu vurguladı.

“Basın demek demokrasi demek, sivil toplum demek, kamu hakkını korumak demek toplumu ilerletmek demek” şeklinde konuşan Rektör Kızıltoprak, basının vazgeçilmez bir önemi olduğunu belirtti. DPÜ’deki gelişmelere dair basın mensuplarına bilgiler veren Rektör Kızıltoprak, öğrenciler için en konforlu imkanları en uygun fiyatlarla sunmaya çalıştıklarını dile getirdi.

ÖĞRENCİLERE YEMEK BURSU VERİLİYOR

Geçen yıl 10TL olan yemekhane fiyatının bu sene yirmi lirayı aştığını vurgulayan Rektör Kızıltoprak, “Hiç yemek israfımız yok. Öğrenci alıyor yemeği. Yarısını yiyor, yarısını atıyor. Biz de ona üzülüyoruz. Bir çözüm bulalım diye. Şu anda yemek israfımız neredeyse sıfıra geldi.” Dedi. İmkanı olmayan öğrenciye yemek bursu da verdiklerini dile getiren Rektör Kızıltoprak, “Dolayısıyla orada çok geniş bir burs imkanımız var. Bu ayırdığımız kontenjan yaklaşık 800 ama orada da çok mütevazı rakamlara geldi. Talep eden öğrencimize büyük ölçüde yemek bursu veriyoruz. Yani burada yaptığımız şu, imkanı olan öğrenci de yemeğin maliyetinin yüzde otuzunu alıyoruz. Bir yemek bize yaklaşık liraya mal oluyor. Onun %30’unu öğrenciden alıyoruz, yüzde 70’ini devletimiz sübvanse ediyor. Onu iyi dengeliyoruz. Elimizdeki bütçeyi iyi kullanıyoruz ve mümkünse ben her gün bugün kaç yemek attı diye yemekhaneye gidip soruyorum.” Dedi. Artan yemekleri komşu hakkı diyerek ihtiyaç duyan vatandaşlarla paylaştıklarına değinen Rektör Kızıltoprak, “Bir mahalle muhtarımızla da konuştuk bu alanda o da bize katkı sağlıyor. Bunu daha profesyonel bir şekilde yapmak istiyoruz ama şu anda yemek israfımız neredeyse yok. Bunu sağladık.” İfadelerini kullandı.

‘YURTTA ODA BULAMAYAN ÖĞRENCİ YOK’

Kütahya’da devletin sağladığı imkanlarla on beş binden fazla öğrenciye yurt imkanı sağlandığına dikkat çeken Rektör Kızıltoprak, “Şu anda yurda ihtiyacım var deyip de yurtta oda bulamayan, yatak bulamayan hiçbir öğrencimiz yok. Bu da bizi mutlu ediyor. O bakımdan da Gençlik ve Spor Müdürlüğümüze de çok teşekkür ediyorum. Burada çok koordineli bir çalışma sürdürüyoruz.” Dedi.  

Yurtlarda da yemeklerin kaliteli çıktığını dile getiren Rektör Kızıltoprak, “Elbette iyinin her zaman daha iyisi vardır. Ben öğle yemeğini her gün kendi yemekhanemizde ya öğrenciyle ya da personelle yiyorum. Hem personel yemekhanemizdeki yemek aynı, öğrenci yemeğiyle hem de öğrenci yemeğimiz personelle aynı, akademisyenler, idari personel hepsi aynı menüde.”

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *