DPÜ ARAMA KURTARMA TOPLULUĞU, AFAD’DAN DENKLİK KAZANDI ‘BU DENKLİK ŞEHRİMİZ VE ÜLKEMİZ İÇİN BİR GÜVENCE’

108

DPÜ Arama Kurtarma Topluluğu AFAD’dan denklik kazandı. STK’ların ve gönüllülerin çalışmalarına teşekkür eden Vali Musa Işın ülkemiz için çok önemli olduğuna ve büyük bir role sahip olduklarını dile getirdi. DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, DPÜ AKUK’un özverili çalışmalarını takdir ederek, kazanılan denkliğin şehrimiz ve ülkemiz için bir güvence olduğunu vurguladı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Arama Kurtarma Topluluğu (DPÜ AKUK), Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) kentsel arama kurtarma alanında denklik alması dolayısıyla düzenlenen tören, Kütahya il protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

AFAD Kütahya İl Müdürlüğü’nde düzenlenen AFAD Akreditasyon Arma ve Destek AFAD Gönüllüsü Kimlik Kartı Teslim Töreni’ne Kütahya Valisi Musa Işın, Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, AFAD Kütahya İl Müdürü İsmail Özkan, denklik kazanan birim ve toplulukların temsilcileri, personeli ve öğrencileri katıldı.

‘SÜREKLİ TEYAKKUZ HALİNDE

OLMAMIZ GEREKİYOR’

İki yıl önce Türkiye büyük bir felaket yaşandığını, 13,5 milyon insanı etkileyen, 18 ilimizi kapsayan ve 11 ilde büyük yıkıma sebep olan dev bir deprem meydana geldiğini hatırlatarak konuşmasına başlayan Kütahya Valisi Musa Işın “Bu depremde, 53 bin civarında vatandaşımızı kaybettik. Allah onlara rahmet eylesin. 100 binin üzerinde yaralımız oldu, onlara acil şifalar diliyoruz ve kederli ailelerine sabır diliyoruz. Türkiye, bir deprem bölgesidir ve sürekli afetlerin olduğu bir coğrafyada yaşamaktayız. Daha önce İzmir, Van, Elazığ, Bingöl, Erzurum gibi illerimizde büyük depremler yaşandı. Sürekli teyakkuz halinde olmamız gerekiyor. Bu deprem felaketinde Kütahya, üzerine düşeni yapmış ve insanlık görevini yerine getirmiştir. Kütahya halkını tebrik ediyor, teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

‘300 BİN TOKİ KONUTU HASAR GÖRMEDİ’

Binaların, 1999 Marmara depreminden sonra deprem yönetmeliğine uygun yapıldığını kabul ettiklerini, ancak, 6 Şubat depreminde 2000 sonrası yapılan bazı binaların da zarar gördüğünü vurgulayan Vali Işın “Fakat şunu da hep birlikte takdir ettik, Emlak Konut ve TOKİ’nin yaptığı 300 binin üzerindeki konutlar hasar görmedi. Bu, doğru tedbirler alındığında binaların daha sağlam olabileceğini gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Dünyadan Şili örneğini veren Vali Işın “Büyük depremlerde bile insan kaybı çok az olabiliyor. Türkiye, AFAD’ın yapılanmasıyla önemli mesafeler kat etti. Ancak, deprem gibi felaketlerde zararları en aza indirmek için önleyici tedbirler almak gerekir. Türkiye’de şu an tüm illerde tedbirler alınmaktadır. Japonya’daki gibi büyük depremler olsa da, insan kaybı ve maddi kayıplar minimuma indirilebilir” şeklinde konuştu.

‘STK’LAR VE GÖNÜLLÜLER ÖNEMLİ BİR ROL OYNUYOR’

Vali Işın, STK’ların ve gönüllülerin çalışmalarına teşekkür ederek “Kütahya’da da biz üzerimize düşeni yapmaya gayret gösteriyoruz. Ayrıca, STK’lar ve gönüllüler de bu süreçte önemli bir rol oynamaktadır. Devletle milletin birlikte hareket etmesi, kayıpları önlemede önemli bir faktördür. Bu konuda gönüllü kuruluşlarımıza ve gönüllü kardeşlerimize teşekkür ediyorum. 6 Şubat depreminde hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifa diliyoruz. Ailelerine sabır, metanet ve dayanma gücü dilerim. Devletimiz, her zaman onların yanındadır. Bu felakette kayıplar maddi olarak telafi edilebilir, ancak manevi boyutu daha zordur. Allah yardımcıları olsun” ifadelerini kullandı

Protokol konuşmalarının ardından DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, DPÜ AKUK’a üye olan öğrenci ve personeline armalarını takdim etti. Rektör Kızıltoprak, topluluğun denklik almasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, DPÜ AKUK’un özverili çalışmalarını takdir ettiğini ve kazanılan bu denklikle üniversitemizin bu alanda şehrimiz ve ülkemiz için bir güvence olduğunu söyledi. KURUM BÜLTEN




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *