KÜTAHYA’NIN KÖYLERİ KAMERA İLE İZLENECEK

765

Köylerde ana grup yollarındaki 48 noktada kurulması hedeflenen kamera sistemlerinin 24 tanesinin tamamlandığını belirten Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, 24 saat aktif, anında müdahale edilebilen bir sistemin Türkiye’de bir ilk olduğunu vurguladı

Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Türkiye’de ilk kez bu kadar kapsamlı bir çalışmaya imza atarak köylere kamera sistemi yerleştirileceğini belirtti.

Kütahya coğrafyasını çok geniş köy sayısının fazla olduğunu ifade eden Musa Yılmaz, “Bize de sık sık gelen bir kamera sistemleri talebi vardı. Ana grup yollarında bir sistem oluşturulması talep ediliyordu. İl Genel Meclisi olarak çözüm noktası için arayışa girdik ve çok güzel bir proje ile başlatmış bulunuyoruz” dedi.

‘TÜRKİYE’DE BİR İLK’

Türkiye’de bu çapta bir ilki hayata geçirdiklerini vurgulayan Musa Yılmaz, “Jandarma Genel Komutanlığı ile İl Özel İdaresi olarak bütün giderlerini karışılıyoruz ve iki kurum arasında bir mutabakatla çözmüş bulunuyoruz. Şu anda 48 noktada en acil olarak beklediğimiz yerlerde çalışmalara başladık ve 24 tanesini bitirdik. Yüklenici firmamız Aselsan. Çok özellikli bir sistem kuruyoruz. 24 saat aktif, anında müdahale edilebilen bir sistem.  Yapay ceza destekli. Bu çok önemli. 4 K kalitesi kameralarla üretebiliyor. Yenilenebilir güneş enerjisi panelleri ve kablosuz veri aktarma olacak” şeklinde konuştu.

‘İZLEME ODALARI OLUŞTURULDU’

Kamera sisteminin Jandarma Karakollarından ve Alay Komutanlığından anında izlenebileceğinin altını çizen Yılmaz, “Akıllı analizlerde yapılabiliyor. Bu nedir, yüz tanıma sistemi ve plaka tanıma sistemi yapılabiliyor. Çok belirgin kişilerin hareketlerinden kuşkulanıyor bu sistem ve ihbar gönderebiliyor öncesinde. Bu sistem sayesinde ilimiz genelinde emniyeti asayişin sağlanmasında çok önemli bir yol alacağız. Suça karşı çok etkin bir sistem ve net bir delil üretebilen bir sistem. Bunun yanında yangınlardan doğal afetlere kadar da faydalanabileceğimiz bir sistem” ifadelerini kullandı. Kırsalda acil noktalarını jandarmanın belirlediğini dile getiren Yılmaz, bütün karakollarıda izleme odaları oluşturulduğuna değindi.

İLK MALİYET 6 MİLYON TL

Sistemin maliyeti için ilk etapta 6 milyon TL ayrıldığını belirten Yılmaz, “Proje tamamlandığında 20 milyon gibi bir kaynak aktarılmış olacak. Şehrimiz güvenliği için çok önemli bir noktaya getirmiş olacağız. Şehrimiz adına çok büyük bir hizmet olduğunu düşünüyoruz. Jandarma genel komutanlığımıza, bütçe ayrılmasında meclis üyelerimize, sayın Valimize, vekillerimize teşekkür ediyoruz.” İfadelerini kullandı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *