‘KADIN-ERKEK EŞİTLİĞİ DEVLET POLİTİKAMIZ OLACAK’

942

Kadınların hala cinsiyete dayalı ayrımcılıkla ve eşitsizlikle mücadele ettiğine dikkat çeken İYİ Parti Kadın Politikaları İl Başkanı Necmiye Atalay, “İYİ Parti olarak kadın-erkek eşitliğini sağlamayı ve korumayı öncelikli bir devlet politikası haline getireceğiz. Türk Ceza Kanunu’nda gerekli düzenlemeler bir an evvel yapılacak”  dedi.

‘YÜZLERCE KADIN ŞİDDET MAĞDURU’

İYİ Parti Kütahya İl Başkanlığı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle bir basın açıklaması düzenledi. Sevgi Yolu’nda yapılan basın açıklamasına İYİ Parti Kütahya İl Başkanı Ali Soycan, İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Mehmet Kılınçarslan ve partililer katıldı.

İYİ Parti Kadın Politikaları İl Başkanı Necmiye Atalay tarafından okunan basın açıklamasında ataerkil toplum yapısı sebebiyle 21’inci yüzyılda kadınların hala cinsiyete dayalı ayrımcılıkla ve eşitsizlikle mücadele ettiğine dikkat çekildi.  Necmiye Atalay, “Kadınlar, birçok farklı alanda haklarını elde etmek için adeta savaşmakta ve önlerine konulan engelleri ortadan kaldırma gayreti içerisindedirler. Hem evde hem de işte çalışarak var olmaya çalışan kadınlar, bu engeller içerisinde yaşarken ya da yaşamaya çalışırken doğrudan yaşamına yönelmiş erkek şiddetiyle de karşılaşmaktadırlar. Her yıl yüzlerce kadın, aile içi şiddete maruz kalmakta, çoğunlukla da boşanmak üzere oldukları eşleri tarafından öldürülmektedirler. Ve maalesef bu şiddet ve can kayıpları önlenememekte ve kadınlar, çeşitli gerekçeler öne sürülerek vahşice öldürülmektedirler” ifadelerini kullandı.

Kadınların kadın olmaktan kaynaklanan sorunlarının aşılabilmesinin siyasal iktidarın politikalarından ve yasal düzenlemelerinden bağımsız olarak gerçekleştirilemeyeceğini eden Atalay, mücadele için politikaların tek başına yeterli gelmediğini, toplumsal dönüşüm için en temelden başlayacak bir algı değişimi ve eleştirel sorgulama yeteneğinin şart olduğunu dile getirdi.

‘CEZADA İNDİRİM SEBEPLERİ YENİDEN DÜZENLENECEK’

Kadınlara hak ettikleri değerin verilmesin, kadınlara yönelik şiddetin önlenmesinin, kadınların kılık-kıyafetlerinden ötürü yargılanmaması ve eşitliğin her alanda sağlanmasının başlıca öncelikler arasında yer alması gerektiğini vurgulayan Atalay, şu ifadeleri kullandı. “İYİ Parti olarak ele aldığımız son derece önemli hususlardan bir tanesi de kadın haklarıdır. Toplumun ve yaşamın her alanında tüm karar alma mekanizmalarında kadın-erkek eşitliğini sağlamayı ve korumayı öncelikli bir devlet politikası haline getireceğiz. Bu konuda yasal ve yapısal tüm gereklilikleri sağlayacağız. Yarının Türkiye’sinde kadına yönelik şiddetle etkin mücadele kapsamında uluslararası sözleşmeler ve ulusal mevzuat hükümleri etkili şekilde uygulanacaktır. Kadına karşı işlenen tüm suçlarla ilgili Türk Ceza Kanunu’nda gerekli düzenlemeler bir an evvel yapılacak, caydırıcı cezalar öngörülecek, cezada indirim sebepleri yeniden düzenlenecektir. Eğitim müfredatına temel eğitimin ilk aşamasından itibaren insan hakları ve kadın-erkek eşitliği dersleri konulacaktır. Kız çocuklarının eğitim hakki güvence altına alınacak ve bu hakka erişimin önündeki tüm engeller kaldırılacaktır.”

İYİ Parti Kütahya il Başkanlığı olarak da tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladıklarını ifade eden Necmiye Atalay, “Kadınlara, evde, işte, sokakta kısacası hayatın her alanında sarf ettikleri emek için şükranlarımızı sunuyor ve kadın elinin değdiği her şeyin daha da güzelleştiğini bilerek yola devam etmenin önemine inandığımızı dile getirmek istiyoruz.” Dedi. Basın açıklamasının ardından İYİ Parti’nin kadın üyeleri Sevgi Yolu’ndaki kadınların 8 Mart dünya Kadınlar gününü kutlayarak ikramda bulundu.

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *