‘HER TÜRLÜ KATKIYA HAZIRIZ’

727

Kütahya’nın Selçuklu ve Osmanlı medeniyetini izlerini taşıyan bir il olduğunu belirten Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Diyanet İşleri Başkanlığı olarak İl Müftülüğümüz aracılığıyla her türlü katkıyı sunmaya hazırız.”şeklinde konuştu

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kütahya Valiliği ve İl Müftülüğü’nü ziyaret etti. İlk olarak şeref defterini imzalayan Prof. Dr. Ali Erbaş, daha sonra Vali Çelik ile makamında görüştü. Milletvekili Ceyda Çetin Erenler’in de yer aldığı ziyarette Kütahya’da DİB destekleriyle tamamlanan ve devam eden çalışmalar değerlendirildi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kütahya’nın Selçuklu ve Osmanlı medeniyetini izlerini taşıyan bir il olduğunu kaydetti. Erbaş, ” O zenginlikleri daha da ileriye götürmek ve geliştirmek milletimiz ve gençlerimiz için çok önemli. Sizler inşallah buna vesile olursunuz. Selçuklu ve Osmanlı şehri Kütahya’mız günümüzde de en güzel şekilde olması gereken yerde olur. Eğitim alanında çalışmalar çocuklarımız ve gençlerimiz için çok önemli. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak İl Müftülüğümüz aracılığıyla her türlü katkıyı sunmaya hazırız. İnşallah birlik ve beraberlik içinde milletimize vatanımıza hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

Erbaş’ı Kütahya’da ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirterek Kütahya’nın tarihi ve kültürel değerleri hakkında bilgiler veren Vali Ali Çelik, “Başta müftülük külliyesi olmak üzere ilimize desteklerinizden dolayı teşekkür ederiz” dedi.

MÜFTÜLÜK KÜLLİYESİNİ GEZDİ

Erbaş, daha sonra Kütahya İl Müftülüğü’nü ziyaret etti. Yapımı yeni tamamlanan Müftülük Külliyesi hakkında İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş’tan bilgiler aldı. Erbaş, Müftülük Gençlik Merkezi’ni de gezerek, buradaki eserler hakkında bilgiler edindi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *