ARABESK AFFEDER Mİ?

731

Uzun süre görmezden gelinen hatta dinleyici küçümsenen arabeskin son dönemde popüler kültür öznesi haline geldiğini belirten Kütahya Baro Başkanı Av. Ahmet Atam, “Fakülte yıllarımızda Bergen dinlerken bizi kınayanlar, bakıyorum da ilk akşamdan filminde en önde yerlerini almışlar”dedi.

Kütahya Baro Başkanı Av. Ahmet Atam, beyaz perdede büyük ses getiren Bergen Filmi hakkında açıklamada bulundu.

Türkiye’nin modernleşme sürecine kültürel bir cevap olarak ortaya çıkışının ardından arabeskin uzun süre görmezden gelinini hatırlatan Ahmet Atam,  arabeskin, elitist ve dışlayıcı tavırlar kadar resmi yasaklama ve ambargoların da nesnesi olduğunu belirtti.

‘DİNLEYİCİSİ KÜÇÜMSENİRDİ’

Arabeskin çıkış döneminde köyden kente göç eden, kent yaşamına alışamayan, ağır koşullar altında bunalan yoksullar arasında daha yoğun ilgi gördüğüne değinen Atam bu sebeple bu türün dinleyicisinin de küçümsendiğini ifade etti.

Arabeskin son zamanlarda kentli küçük burjuva kesimlerin ilgi odağı olduğunu vurgulayan Ahmet Atam,şu ifadeleri kullandı. “Hele rock melodilerde eklediyseniz yelpaze daha da genişledi ve hatta, hepimiz Müslüm’üz, hepimiz Kıvırcık Ali’yiz, hepimiz Bergen’ iz şeklinde pozisyon aldırdı.80’lerde, fakülte yıllarımızda Bergen dinlerken bizi kınayanlar, bakıyorum da ilk akşamdan filminde en önde yerlerini almışlar. Gittiklerini belli etmek içinde ellerinden geleni yapıyorlar. Aynısını rahmetli Müslüm Gürses içinde yapmış, hepsi Müslüm’cü olmuşlardı. Hele, Teoman’ın şarkısını seslendirdikten sonra, bir başka sevmişlerdi rahmetliyi. Keşke sağken küçümsemeseydiniz. Şimdi onlar da sizi affetmiyordur”

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *