‘DIŞARIDA İFTAR LÜKS OLDU’

1300

Kütahya’da iftar menüsü fiyatlarının artan maliyetler baz alınarak oluşturulduğunu belirten Kütahya Lokantacılar Esnaf Odası Fatih Bilgi, “Ancak beklentimiz çok büyük değil. Artık dışarda iftar yapmak lüks oldu. Bu Ramazan nasıl geçecek bilmiyoruz” dedi

Ramazan’a sayılı günler kala Kütahya Lokantacılar Esnaf Odası Fatih Bilgi, Kütahya’daki iftar menülerinin hazırlandığını belirtti.  Geçtiğimiz Ramazan ayının pandemi tedbirleriyle geçmesinin ardından bu sene yeniden iftar sofralarını kurmaya hazırlanan esnaf her keseye göre iftar menülerini hazırladı. Üyelerinin Ramazan hazırlığı yaptığını belirten Kütahya Lokantacılar Esnaf Odası Fatih Bilgi, “Ancak beklentimiz çok büyük değil. İşlerimiz sıkıntılı bu Ramazan nasıl geçecek bilmiyoruz” dedi. Üyelerinin bir kısmının geçtiğimiz Ramazan’da pandemi kısıtlamaları sebebiyle kapalı olduğunu hatırlatan Fatih Bilgi, “Kütahya’da görmeye alıştığımız o büyük ramazan sofralarını kuramadık. İnşallah Kütahya bu sene o özlediğimiz günleri yaşar” dedi. Et Balık Kurumu’nun et fiyatlarını yüzde 48 arttırdığına dikkat çeken Bilgi, “Kasaplar Odası’nın Kütahya’daki kesim fiyatı da 90TL’nin üstüne çıktı. Şeker fiyatı da yerinde durmuyor. Fiyatlar satışlara da yansıyacak. İnsanların alım gücü daha da düşecek” şeklinde konuştu.

ALIM GÜCÜ DÜŞTÜ

Tüm bunları baz alarak iftar menülerinin fiyatlandırmasında üyelerine rehberlik ettiklerini belirten Bilgi, şu ifadeleri kullandı: “Üyelerimizi mağdur etmemek için geçen hafta bir fiyat tarifesi hazırladık. Bütün iftar menülerini üyelerimiz bu tarifeler üzerinden belirledi. Gelecek zamları karşılamaya da yetsin istedik. Girdi maliyetlerimiz ne kadar artarsa artsın bir ay içinde ne zam gelirse gelsin bu menü fiyatları değişemeyecek. Fiyat konusunda sıkıntı yaşayacaklarını sanmıyorum ama müşteri konusunda yaşayabilirler. Çünkü alım gücü düştü. Artık dışarda iftar yapmak lüks oldu.”

İŞTE 4 KİŞİLİK BİR

AİLENİN İFTAR MASRAFI

Kütahya’da kırımızı etli iftar menüsünün 90TL’den başlayıp yeri ve menüsüne göre 155 TL’ye kadar çıktığını açıklayan Bilgi, Beyaz etli iftar menülerinin ise 70 TL’den başladığını belirtti. Tedbirler sona erse de pandemi sürecinin ekonomik etkilerinin hala devam ettiğine değinen Bilgi, tüm İslam Alemi’nin Ramazan ayını kutladı. Bilgi, “İnşallah hayırlısıyla bu Ramazanı da atlatalım da ben asıl esnaf adına Ramazan’dan sonrası için umutluyum. Havalar da güzelleşince umarım işler daha da iyileşir. “ dedi.

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *