‘SAĞLIK PERSONELİNİN HEPSİ YURTDIŞINA GİDİYOR ALGISI YANLIŞ’

1004

Sağlık çalışanlarının şiddet, malpraktis yasası, özlük hakları gibi sorunlarında yapılan iyileştirmelere dikkat çeken KSBÜ Rektörü Kavuncu, “Sağlık personelinin hepsi yurtdışına gidiyor, gitmek istiyor’ gibi bir algı oluşturuluyor. Bu doğru değil biz buradayız. Biz hemşiremizi terapistimizi başka ülkelere hizmet etsin diye yetiştirmiyoruz.” dedi

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, sağlık çalışanlarının son dönemde yaşadığı sorunlara ve yapılan düzenlemelere dikkat çekti.

‘HER ŞEY ÜST ÜSTE GELDİ’

Pandemi döneminin getirdiği etkiyle sağlık çalışanlarını olumsuz etkileyen olayların yaşandığını belirten Rektör Kavuncu, “Sağlıktaki şiddet ve hatalı davranışlar sağlık çalışanlarının üzerinde ağır bir baskı. Özlük haklarıyla ilgili olan durumlar ve bazı maddi koşullar, hepsi üst üste geldi.” dedi.

Son dönemde yapılan iyileşmelerin önemine vurgu yapan Rektör Kavuncu, “Malpraktis yasasıyla ilgili düzenleme son derece önemlidir. Sağlık çalışanlarını rencide eden en önemli sorunlara kökünden çözüm getiriyor. Yine sağlık şiddetle ilgili önemli düzenlemeler, özlük haklarıyla ilgili önemli düzenlemelerde de değerli. Daha iyi durumlara da gün geçtikçe geleceğimize inanıyorum.”ifadelerini kullandı.

‘BAŞKA ÜLKELERE HİZMET ETSİN DİYE YETİŞTİRMİYORUZ’

Toplumda bazı algılar oluştuğuna da değinen Rektör Kavuncu, şu ifadeleri kullandı. “Ben toplumun birçoğunun bu olumsuz düşüncenin yanında olduğunu düşünmüyorum. Ama az sayıda olumsuz örnek var ya onların hepsinin önüne geçiyor ve sıkıntıya sokuyor. Sanki son derece olumsuz bir ortam varmış gibi ‘sağlık personelinin hepsi yurtdışına gidiyor, gitmek istiyor’ gibi bir algı oluşturuluyor. Bu doğru değil biz buradayız. Elbette giden var. Ama gelen ve gelmek isteyen, gelmek isteyip de gelemeyen de var. Bugün Avrupa’nın bizden yana yakıla sağlık personeli de istediği bir gerçektir. Biz hemşiremizi terapistimizi başka ülkelere hizmet etsin diye yetiştirmiyoruz. Burada biz Türk milletine hizmet etsin diye yetiştiriyoruz. İnşallah onlarda burada gereken hizmeti sunacaklar. Bununla ilgili gereken destekler de veriliyor.”

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *