RAMAZAN ETKİNLİKLERİNİN MERKEZİ YENİ MÜFTÜLÜK KÜLLİYESİ ŞEHRİN MANEVİ İKLİMİNE YÖN VERECEK

885

Kütahya Müftülüğü Külliyesi Ramazan’da şehrin manevi iklimine yön verecek. Külliye camisinde her öğlen Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş tarafından cüz sohbetleri, iftarda 300 kişilik iyilik sofrası düzenlenecek. İftardan sonra ise şehrin gençleri, külliyenin gençlik merkezinde vakit geçirebilecek

Ramazan ayında Kütahya’da gerçekleştirilecek faaliyetler hakkında bilgi veren Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Ramazan ibadetlerinin merkezi konumunda olacak Kütahya İl Müftülüğü’nün yeni binasını da basın mensuplarına tanıttı.

Başı Rahmet, ortası mağfiret sonu cehennem azabından kurtuluş olan Ramazan ayına kavuşacak olmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşadığımız şu günlerde bugün kılınacak ilk teravih namazı ile ramazan ayının başlayacağını ifade eden Hüseyin Demirtaş, “İl Müftülüğü olarak Kütahya’da birçok faaliyete imza atacağız.”dedi.

Bu sene hizmete giren Kütahya Müftülüğü Külliyesi’nin faaliyetlerin merkezi konumunda olacağını ifade eden Demirtaş, “Külliye camimiz Musab bin Umeyr Camii’nde her gün 12.30’da benim vereceğim cüz cüz kur’an sohbetleri olacak.” dedi. Demirtaş, hatim ile teravih namazı kılınacak camileri Duagür Cami, Bahçelievler Cami, Karagöz Cami, Mollabey Cami, Takvacılar Cami olarak açıkladı. Bu sene DPÜ’de hafızlığı olan 16 TÖMER öğrencisinin farklı camilerde mukabele okuyacağını da belirten Demirtaş, Kütahya’nın dünyanın her yerinde öğrenci kabul eden bir şehir haline geldiğini belirtti. 

HER AKŞAM 300 KİŞİLİK İFTAR

Kütahya Müftülüğü Külliyesi’nin önünde her akşam 300 kişilik iftar verileceğini de açıklaya Demirtaş,  öğrenciler başta olmak üzere hali vakti yerinde olmayan her Kütahya’yı bu iyilik sofrasına davet etti. Gençlik merkezlerinin de faaliyet devam edeceğinin müjdesini veren Demirtaş, gençlerin gençlik merkezinde iftardan sonra da ücretsiz çayları eşliğinde vakit geçirebileceğini belirtti.

KÜTAHYA’YA ÖZGÜ MOTİFLER

Müftü Demirtaş, daha  Kütahya İl Müftülüğü yeni hizmet binasını basın mensuplarına tanıttı. Bünyesinde cami, Kur’an kursu, müftülük hizmet binası ve Türkiye Diyanet Vakfı Kitap-Kahve’nin de bulunduğu külliye, eşsiz çinileri, Selçuklu motifleri ile şehrin manevi ruhunu yansıtmakla kalmayıp dini ve manevi hayata yön verecek. Külliye camisi Musab bin Umeyr Camii’nde sadece Kütahya’da bulunan “elif” harfi motifli kapı kolları ise görenleri hayran bırakıyor

Basın mensuplarıyla bir araya gelen Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Ramazan ayında Kütahya’da gerçekleştirilecek faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Ramazan ayında mukabele programları, vaazlar, sohbetler, iftar ve sahur faaliyetlerinin yanı sıra sosyal yardımlaşma ve faaliyetleri de gerçekleştirileceğini belirten Hüseyin Demirtaş, “Ulu Camii’de öğle namazından önce ve yatsı namazından yarım saat önce teravih sohbetlerimiz olacak.” dedi.

Din hizmetlerine ayrılan maddi kaynağın değerini ölçülemeyeceğini belirten Demirtaş, “Bu bir devlet hizmetidir ve her zaman günceldir. Buraya harcanan para çok değerlidir.  Dedi.

2022 FİTRE MİKTARI 40 TL

Bu sene fitre miktarının 40 TL olduğunu açıklayan Demirtaş, Türkiye’de 750milyar zekat potansiyeli  olduğunu belirtti. “Biz zekatları alabilsek bursalar vereceğiz, fakirlere yardım edeceğiz, belki çeyiz yardımı yapılacak. İnanın zekat fitre hakkıyla verilse sosyal kriz olmaz..” ifadelerini kullanan Hüseyin Demirtaş, zekatın bağış değil fakirin hakkı olduğunu vurguladı. Zekatın malı temizlediğine değinen Demirtaş, “Kalp de böylece cimrilikten temizlenir. Maddi ve manevi bir temizlik.” Dedi. Vergi veriyorum zekat yerine geçer düşüncesinin zekatın harcanacağı yerlerin belli olması sebebiyle yanlış bir düşünce olduğunu belirten Demirtaş, Zekatın nasıl hesaplanacağına nereye nasıl harcanacağına rehberlik etmenin önemine değinerek yeni kanun ile zekat hizmetleri daire başkanlığı kurulduğuna da vurgu yaptı.

Geçtiğimiz sene pandemi sebebiyle itikaf yapılacak cami sayısının sınır olduğunu bu sene sınırlamanın kalktığını ifade eden Hüseyin Demirtaş, bu sene her camide en fazla 5 kişinin itikafa girebileceğini açıkladı.

‘DOĞRU BİLGİ ÇOK ÖNEMLİ’

Diyanet işleri başkanlığının her yıl ramazan ayında toplumda farkındalık oluşturmak bir konu başlığını gündeme getirdiğini belirten Demirtaş, “Bu sene belirlenen “doğruluk” Hayatın her alanında doğruluk dürüstlük ve samimiyetin İslam dininin en önemli özelliğidir. Toplumda bir yozlaşma var buna dikkat çekmek durumundayız. Ramazanda sahihi dini bilgi çok önemli. İnternet bugün bir bilgi çöplüğüdür o yüzden güvenilir bilgiye ulaşmak çok önemli. Diyanetin sitesinde güvenli ve verimli şekilde bu bilgilerin hepsine yazılı, işitsel ve görsel olarak erişmek mümkün.  Ayrıca Alo Fetva hattımız hizmette.  Dini sorulara ve aile soruları sorunlarına danışmanlık yapılıyor. Müftülüğümüzden yüz yüze fetva da alınabilecek.”şeklinde konuştu.

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *