YALNIZ BIRAKMAYIN

590

Sosyal kabul sağlanmadığı takdirde otizmli bireylerin yalnız olduğunu belirten Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Sema Güral Sürmeli, “Mavi Yalnızlık” serisi ile evinde bir fincan kahve içen herkesin otizm hakkında düşünmesini ve otizmin farkına varmasını temenni etti. 

Sektörünün lider markalarından Kütahya Porselen bir sosyal sorumluluk projesine daha imza attı. Türkiye’de kurulan ilk otizm vakfı Türkiye Otistiklere Destek Vakfı ve Eğitim Vakfı (TODEV) iş birliği ile imza atılan proje kapsamında Ressam İsmail Acar “Mavi Yanlızlık” ismini verdiği Türk kahvesi fincan serisinin lansmanı gerçekleştirildi.

Lansmana Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Sema Güral Sürmeli, Ressam İsmail Acar, TODEV Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Gökçe otizmli bireyler ve aileleri katıldı. Otizm farkındalığını hep birlikte bir kez daha dile getirmeyi hedeflediklerini belirten Sema Güral Sürmeli, “2 Nisan Otizm Farkındalık Günü’nde pek çok etkinlik yapıldı. Ancak bunun sadece bir gün ile sınırlı olmadığını aslında geri kalan bütün günlerde belki de bizim hiç fark etmediğimiz ama onların hayatını etkileyen sıkıntıları anlamak istedik. Bu sorun yıllardır var ancak tıp ilerledikçe farkındalıklar artıyor.” İfadelerini kullandı.

Pek çok kişinin bu özel durumlar kendi günlük yaşantısında yoksa olası zorlukları anlayamadığını ifade eden Güral Sürmeli, “Bizler aramıza almaz anlayış, hassasiyet göstermezsek otizmli çocuklar yalnız. Biz ne kadar anlayış gösterir kendi evladımıza kol kanat gerdiğimiz gibi otizmli bireylere kol kanat gerersek bu bireyler çok daha özgür hissedecekler.” Dedi.

‘BENZER PROJELERE İMZA ATTIK’

Özel eğitime muhtaç bireyler için ilk kez proje yürütmediklerini vurgulayan Sema Güral Sürmeli şu ifadeleri kullandı: “Daha önce de benzer birçok projeye imza attık. Kütahya’da özel eğitim gören çocuklara “hayallerinizi çizin biz bir günlüğüne de olsa gerçek yapalım” dedik. Aslında hepimizin yaşadığı ama onların kendine hedef olarak gördüğü şeylere şahit olduk. Bu sene de bu proje devam edecek.” Şeklinde konutu. Güral Sürmeli, “Mavi Yalnızlık” serisi ile evinde bir fincan kahve içen herkesin otizm hakkında düşünmesini ve otizmin farkında varmasını temenni etti. 

GELİRİ TÖDEV’E AKTARILACAK

Otizmlilerin 90’ının evlerde kapalı olduğunu ve çocukların okullardan sonra sosyal hayata katılamadığını belirten TODEV Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Gökçe, “İlk başlarda korkuyorduk düzelebileceğini sanıyorduk ama yıllar geçince bunun bir yalnızlık olduğunu anladık. Bu yalnızlığa rağmen sizlerin desteği ile bir gün değil 365 gün hatırlanmak istiyoruz” dedi.  Yarınlarına umut olacak İsmail Acar’ın Galata Kulesi tasarımı ile büyüleyen “Mavi Yalnızlık” Türk kahvesi fincan serisinin  satışından sağlanan gelir TÖDEV’e aktarılacak.

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *