‘KÖY İLAN EDENLERE İNAT KÜTAHYA BÜYÜYOR’

875

Mart ayı ihracat rakamlarına göre tarihinin en yüksek ihracat oranına ulaşan Kütahya ile gurur duyduğunu belirten AK Parti Kütahya Milletvekili Ahmet Tan, “Kütahya’yı bilmeden sırf siyaset uğruna köy ilan edenlere, Kütahya’nın ve Kütahyalı’nın moralini bozmaya çalışanlara inat Kütahyamız büyüyor” dedi

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Mart ayı dış ticaret rakamlarını açıklamasının ardından Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler ve Ahmet Tan ihracatta gerçekleştirilen yeni rekoru değerlendirdi.

Üretim, istihdam ve ihracat performansıyla Kütahya’nın her geçen gün büyüdüğünü belirten Ceyda Çetin Erenler, “Kütahya, Türkiye ekonomisinin gücüne güç katmaya, ihracata can suyu olmaya devam ediyor” dedi.

‘BOŞ LAF DEĞİL İŞ ÜRETENLERE

SELAM OLSUN

Üretim, istihdam ve ihracat performansıyla Kütahya’nın her geçen daha da büyüdüğüne dikkat çeken Ceyda Çetin Erenler, “Kütahya’mızın 2022 Mart ayı ihracatı ise 2021 Mart ayına göre; yüzde 74,3 yani 55 milyon 800 bin dolar artışla, 130 milyon 965 bin dolar oldu. Türkiye’miz tüm zamanların en yüksek Mart ayı ihracat rakamına ulaşırken; Kütahyamız da iller arası mart ayı ihracat sıralamasında 35’ten, 28’nciliğe yükseldi. Boş laf değil, iş üretenlere selam olsun” ifadelerini kullandı.

‘KÜTAHYAM SENİNLE GURUR DUYUYORUZ’

İhracatta yakaladığı başarı sebebiyle Kütahya il gurur duyduğunu vurgulayan Ahmet Tan, Kütahya’nın geçen yıl aynı dönemde iller bazında ihracat sıralamasında 35. sıradayken, bu sene 28. sırada yer aldığını açıkladı. Ahmet Tan, şu ifadeleri kullandı:  “Kütahya’yı bilmeden ,sırf siyaset uğruna köy ilan edenlere, Kütahya’nın ve Kütahyalı’nın moralini bozmaya çalışanlara  inat Kütahyamız büyüyor, büyümeye devam edecek”

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *