‘DPÜ MARKASI BÜYÜYEYECEK’

396

DPÜ’de 2021 yılında hem toplam puanın hem de akademik teşvik alan akademisyen sayısının arttığını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Kazım Uysal, “Akademik teşvik alan arkadaşlarımızın sayısı 180 küsurdu, şimdi 230’lara dayandı. 2022 yılında da puanımız artan bir ivmeyle devam edecek. DPÜ markasını ülkemizde ve dünyada sayılı marka haline getireceğiz.” Dedi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Akademik Teşvik Düzenleme, Denetleme ve İtiraz Komisyonu‘nun 2021 Yılı Akademik Teşvik Ödeneği nihai sonuçlarının açıklanmasının ardından başarılı olan akademisyenler için törenler düzenlendi. Törenlere Rektör Prof. Dr. Kâzım Uysal, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Muammer Gavas ve Prof. Dr. Hasan Göçmez, dekanlar ve teşvik almaya hak kazanan akademisyenler katıldı.

‘KADROLARIMIZ RAHATLADI’

İlki Güzel Sanatlar Fakültesi’nde düzenlenen törende Dekan Prof. Dr. Levent Mercin, “Şu anda akademisyen sayımız 46. Öğrenci sayımız, göreve geldiğimizde 1239 idi, şimdi 1445 öğrencimiz var. Sayımız her geçen gün artıyor, artmaya devam ediyor. Program sayımızda, proje sayımızda ve yayın sayılarımızda artışlar var.” İfadelerini kullandı. Törende konuşan Prof. Dr. Kâzım Uysal ise düşüncelerini şöyle dile getirdi: “Akademik kadrolardaki rahatlamayı biliyorsunuz. Şu anda uzun süredir bekleyen arkadaşımız yok. Akademik yükseltmelerde problemsiz bir döneme girmek istiyoruz.”

İkinci törenin düzenlendiği Mimarlık Fakültesi’nde Dekan Prof. Dr. Osman Şan, şunları söyledi: “Küçük bir fakülteyiz ama yine de teşvik alan hocalarımız var. Önümüzdeki yıllarda bu daha da fazla olacaktır. Yüksek Lisans programları açmayı planlıyoruz. Bu da akademik çalışmaları tetikleyen bir konu.”

Eğitim Fakültesi için düzenlenen üçüncü törende söz alan Dekan Prof. Dr. İrfan Terzi, “Tabloya baktığımızda %30 arttığımızı görüyoruz seneye daha da artacağını düşünüyorum. Fakültemiz günden güne büyüyor, yeni akademisyenler gelmekte. O yüzden binamızda yeni düzenlemeler yapıyoruz.” Dedi. Eğitim Fakültesi akademisyenlerini kutlayan Prof. Dr. Uysal ise ” En çok akademik teşvik alan fakültelerden birisiniz. Eğitim camiasının en kaliteli, en donanımlı insanlardan oluşması lazım. Böyle olursa ancak genç nesiller iyi yetişecek ve milletimizin bekası daim olacaktır.” Şeklinde konuştu.

‘AKADEMİK TEŞVİK DPÜ’DE GELENEK’

Kütahya Uygulamalı Bilimler Fakültesi için fakülte binasında düzenlenen törende ilk sözü alan Dekan Prof. Dr. Aydın Kayabaşı’ndan sonra konuşan Rektör Uysal geçen yıla göre daha fazla akademisyenimizin teşvik almasına vurgu yaparak Akademik teşviğin DPÜ’de gelenek olduğunu vurguladı. Spor Bilimleri Fakültesi’nde düzenlenen törende Dekan Prof. Dr. Çetin Özdilek, akademik teşvik almaya hak kazanan akademisyenleri tebrik ederek başarılarının devamını diledi

Mühendislik Fakültesi Dekan Vekil Prof. Dr. Cengiz Karagüzel, fakültenin akademik teşvik töreninde yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “38 profesör, 13 doçent, 45 doktor öğretim görevlisi, 46 araştırma görevlisi 2021 yılında fakültemizde 42 uluslararası indekslerde yayınlanmış yayın, 25 ulusal dergilerde yayınlanmış yayın, 15 ulusal ve uluslararası sempozyumlarda sunulmuş bildiri ile yaklaşık 1,5 milyon TL civarında ulusal ve uluslararası fonlar tarafından desteklenmiş projeler üretilmiştir. Fakültemizde 32 öğretim üyesi ve elemanı akademik teşvik almaya hak kazanmıştır.”

2020 yılında 7.000 olan akademik teşvik puanının 2021 yılında 10.000’e dayandığına değinen Rektör Uysal, hem toplam puanın hem de akademik teşvik alan akademisyen sayısının arttığını vurguladı

Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rahmi Kasımoğulları’nın ardından konuşan Rektör Uysal, “Üniversitemizin akademik çıtası zamanla yükseliyor bunun farkındasınız. 2022 yılında da puanımız artan bir ivmeyle devam edecek. DPÜ markasını ülkemizde ve dünyada sayılı marka haline getireceğiz.” Dedi.

ZİRVEDE İİBF VAR

Akademik teşvik için tören düzenlenen İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Çelik’in ardından konuşan Rektör Uysal, “Ne zaman biz İslamiyet’e sahip çıkmışız çok güçlü bir medeniyet inşa etmişiz. Bu anlamda DPÜ İslami İlimler Fakültesinin güçlü olmasını arzu ediyoruz” şeklinde konuştu. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi için düzenlenen törende konuşan Prof. Dr. Cengiz Duran, ” 52 akademik personel ile en fazla akademik teşvik alan fakülteyiz. Geçen yıl da en fazla akademik teşvik alan fakülteydik” Şeklinde konuştu. Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal ise düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi: 2020 yılında 180 küsur olan akademik teşvik alan arkadaşlarımızın sayısı 230 küsurlara yükseldi. Bu artan ivme devam edecek. Akademisyen insan şahsi çekişmeler, problemler düşünürse bizi geri bırakır.”




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *