ÇİNİ VE SERAMİK KONGRESİ KÜTAHYA’DA YAPILSIN

747

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a soru önergesi veren CHP Milletvekili Ali Fazıl Kasap, “Bakanlık olarak Kütahya’da “Milletlerarası Türk Çini ve Seramik Kongresi” adı altında bir organizasyon düzenlemeyi düşünüyor musunuz?” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, Kütahya’da uluslararası çini ve seramik kongresi toplanması ve sektörün içinde bulunduğu sorunların çözümü için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına önerge verdi.

1986 yılında Milletlerarası Türk Çini ve Seramik Kongresi ile 2010 yılında 3. Uluslararası Çini Sempozyumu düzenlendiğini hatırlatan Ali Fazıl Kasap, Kütahya Çiniciliğinin sorunları ve çözümleri üzerine sektör paydaşları bir araya getirilerek Kütahya ve Türkiye’nin tanıtımının yapıldığını belirtti.

Ali Fazıl Kasap’ın imzasının bulunduğu yazılı soru önergesinde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın cevaplaması talebiyle şu soruları sordu:

“Kütahya ilinde Çinicilik ürünlerinin markalaşma ve pazarlaması ile bölgedeki işletmelerin katma değer, karlılık ve rekabet gücünü artırmak, bölgenin sosyo-ekonomik gerilemesini yükseltmek amacıyla Bakanlık olarak Kütahya’da “Milletlerarası Türk Çini ve Seramik Kongresi” adı altında bir organizasyon düzenlemeyi düşünüyor musunuz?”

İL MARKASI OLUŞTURMAK İÇİN NELER YAPILIYOR?

“Kütahya’da çinicilik sektörünün tanıtım eksikliğini ve düşük karlılığını gidermek, çinicilik ile ilgili il markasını oluşturmak için Bakanlık olarak yaptığınız çalışmalar nelerdir?”

“Kütahya’da bulunan işletmelerin rekabet gücünün artırılması, bölgenin sosyo-ekonomik ve kültürel açıdan gelişmesine katkı sağlanması ve Kütahya Çini ve Seramik sanatınin ilerlemesi ile sanatsal faaliyetlere destek vermek ve buna bağlı olarak sanatçıların verimlerini arttırmak için teşvik, hibe, vergi indirimi gibi bu sektöre yönelik bir uygulamanız var midir? Kütahya Çini ve Seramik sanatı ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Bakanlığınız arasında yapmış olduğunuz ortak bir çalışma var midir?”

Ali Fazıl Kasap Kütahya çiniciliği adına önergenin takipçisi olacağının altını çizdi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *