UZMANLAŞMIŞ PERSONEL ARAMIYORUZ

817

Online iş arama platformlarındaki Kütahya adresli iş ilanları, şehrin üniversite mezunu gençleri neden burada tutamadığını kanıtlar nitelikte. Kütahya’da istihdam edilmek üzere bir meslek üzerine uzmanlaşmış personel neredeyse aranmıyor

TÜİK’in Şubat ayı işgücü istatistiklerine göre Türkiye’de işsiz sayısı 2022 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre 178 bin kişi azalarak 3 milyon 579 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 0,5 puanlık azalış ile %10,7 seviyesinde gerçekleşti.

Türkiye’deki işsizlik oranlarından büyük bir pay alan Kütahya, uzun yıllardır özellikle üniversite mezunu Kütahyalılarını şehirde tutamıyor. İş sahalarının yetersizliği iş ilanlarında da açıkça görülüyor.

200 İLAN, YÜZLERCE AÇIK POZİSYON

İş arayan Kütahyalılara 100’lerce ilana erişme imkânı sağlayan İŞKUR e şubesinde bugün itibariyle başvuruya açık 200 iş ilanı bulunuyor. Bir iş ilanında çok sayıda açık pozisyon bulunuyor.

Özel şirketler tarafından verilen 200 ilandan 17’si bir resmi kurum adına verilirken İŞKUR’un ilanlarında en fazla personel aranan meslek ise 29 kişi ile Beden İşçisi. 49 işçi ilanı arasından zirvede olan Beden İşçisinin ardından 19 tekniker, 14 mühendis, 9 temizlik görevlisi ve çeşitli araçları kullanmak üzere istihdam edilecek 9 şoför ilanı geliyor. Kütahya’da aşçı arayan işveren sayısı da 8 ilan ile dikkat çekiyor.

GÜZELLİK SEKTÖRÜ GÖZ KIRPIYOR

İş arayanların en çok tercih ettiği bir diğer online iş arama platformunda ise işler çok da farklı değil. 55 İlanın bulunduğu sitede uzmanlık gerektiren iş ilanlarının sayısı yok denecek kadar az. Kütahya’dan aradan personel sayısında en fazla Mutfak Görevlisi bulunurken; sitedeki 3 estetisyen ve 2 güzellik uzmanı ilanı dikkat çekiyor. Kariyer inşasında Güzellik sektörü genç Kütahyalılara göz kırpıyor.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *