‘DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR’

710

Üretim kapasitesi ile ve çevreye duyarlı teknolojisi ile seramik sektöründe çığır açacak 29 Ekim Entegre Seramik Üretim Tesislerinin fırın açılış töreninde konuşan NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, “Daha yapacak çok işimiz ortaya çıkaracak çok tesis var. Allah yaktığımız fırını hiç söndürmesin”  dedi.

NG Kütahya Seramik 29 Ekim Entegre Seramik Üretim Tesislerinin ikinci fırın açılış töreni gerçekleştirildi. Törene Gürok Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Güral, NG Kurucu Başkanı Nafi Güral, NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Sema Güral Sürmeli, Güral ailesinden çok sayıda isim ve firma çalışanları katıldı.

Çok özel ve gururlu bir günü birlikte yaşadıklarını belirten NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral,  “1989 senesinde başlayan yolculuğumuz içerisinde bu ikinci törenimiz; bir de 15 Temmuz Fabrikasının açarken Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle bir tören hazırlamıştık.” Dedi.

‘TEK BAŞINA BİR ŞİRKET’

Bir buçuk yıl önce 2020 Aralık ayında İtalya’da tesisin kontratını imzaladıkları günden beri hep bu anı hayal ederek heyecanla çalıştıklarını belirten Erkan Güral, “Burası özel bir tesis, çok özel bir yatırım.” Dedi. 29 Ekim Entegre Seramik Üretim Tesislerinin özellikleri hakkında da bilgi veren Erkan Güral, “Tesis, kapasitesi düşünüldüğünde sektörde bulunan birçok oyuncunun üretiminin üzerinde. Bu tesis bir şirket olsa seramik sektöründe yerini alacak bir tesis.” İfadelerini kullandı. Üç faz olarak planladıkları yatırımın birinci bölümünü açtıklarına değinen Erkan Güral, iki ve üçüncü bölüm de devreye girdiğinde 120 bin metrekare ile Türkiye’nin en entegre en büyük en modern tesislerinden birini ülke ekonomisine kazandıracakları vurguladı.

ÇEVREYE DUYARLI ÜRETİM

Türkiye’nin ilk endüstri 4.0 teknolojisine sahip olan entegre tesisin çevreye de duyarlı olduğuna dikkat çeken Erkan Güral, ısı geri kazanım özelliği ve 3 megawattlık elektriği kendi üreten çatı sisteminden de bahsetti. Tüm fabrikalar ile 52 milyon metrekareye uslan bir üretim kapasitene sahip olduklarına değinen Erkan Güral,  bu tesisin sağlayacağı ihracat, istihdam ve katma değer ile ülkemize hayırlı uğurlu ve bereketli olmasını diliyorum. Biz çalışalım daha fazla tesis yapalım daha yapacak çok işimiz ortaya çıkaracak çok tesis var. Allah yaktığımız fırını hiç söndürmesin inşallah.” Dedi.

Tesisin çalışanların omuzlarında yükseldiğini ifade eden NG Kurucu Başkanı Nafi Güral, “Bundan sonra da sizlerin gayretleri ile bu tesis zirvelere taşınacak. Bu tesis sizin eseriniz olacak” şeklinde konuştu

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *