‘SİZİN İÇİN DÜŞÜNÜYORUZ’

808

12-13 Mayıs 2022 tarihlerinde DPÜ Evliya Çelebi Yerleşkesinde ‘Sizin İçin Düşünüyoruz’ sloganı ile gerçekleştirilecek Zafer Bilim Şenliği Proje Pazarı’nda 20 farklı bilim alanından 144 proje yarışacak.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (DPÜ TTO), Mayıs ayında gerçekleştirilecek Zafer Bilim Şenliği Proje Pazarı etkinliği ile Kütahya’da özellikle de gençlerdeki bilimsel potansiyelin ortaya çıkarılmasına katkı sunmak için hazırlıklarını aralıksız sürdürüyor.

Dumlupınar Zaferi’nin 100., DPÜ’nün ise 30. yılında DPÜ Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş., Kütahya’da şu ana kadar hiç yapılmamış büyük bir etkinliğe imza atacak. 12-13 Mayıs 2022 tarihlerinde DPÜ Evliya Çelebi Yerleşkesi’nde gerçekleştirilecek Zafer Bilim Şenliği Proje Pazarı adlı etkinlikte 20 farklı bilim alanından 144 proje yarışacak.

KÜTAHYA’DA BİR İLK

Etkinliğin sloganını ‘Sizin İçin Düşünüyoruz’ olarak belirleyen DPÜ TTO’nun koordinatörlüğünü üstlenen Prof. Dr. Ersan Öz, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: “DPÜ Teknoloji Transfer Ofisinde Mart 2022 itibariyle toplam 71 proje gerçekleşti. Bu projelerde ’Proje Yöneticileri’ olarak akademisyenler görev aldı. Üniversite – sanayi iş birliği faaliyeti, eğitim, tanıtım ve farkındalık hizmetleri, destek programlarından yararlanmaya yönelik hizmetler, fikri ve sınai hakların yönetimi ve lisanslama, şirketleşme ve girişimcilik hizmetleri gibi alanlarda faaliyet gösterilmekte olan TTO A.Ş. şu ana kadar 5 patentin verilmesine de aracılık etti. Hâlihazırda birçok DPÜ öğretim üyesi TTO A.Ş. üzerinden çeşitli sektörlere danışmanlık hizmeti veriyor. Ayrıca bu yıl Kütahya’da ilk defa Türkiye ölçeğinde gerçekleştirilen DPÜ TTO Zafer Bilim ve Kültür Şenliği Proje Pazarı yarışması birçok bilim alanından 144 projenin değerlendirilip ödüllendirilmesine olanak tanıyacak.”

‘BU SENE ÖZEL BİR SENE’

2022 yılının kendileri için özel bir yıl olduğunu vurgulayan Öz, “Üniversitemize adını veren Dumlupınar Zaferi’nin 100. yılıyla beraber Üniversitemizin de 30. kuruluş yılını kutluyoruz. Üniversite olarak bu dönemin önemine yakışır düzeyde olacak etkinliklerimizden biri de Zafer Bilim Şenliği Proje Pazarı. Bu etkinlikle başta Kütahya’daki akademisyen ve öğrencilerimiz olmak üzere ülkemizin bilim ve teknoloji çalışmalarına katkı sunacak, hatta bu çalışmaları daha da ileriye taşıyacak projeleri değerlendirme ve geliştirme şansı bulacağız.” İfadelerini kullandı.

Prof. Dr. Öz, yarışmalarda dereceye girenlere 70 bin TL’ye yakın nakit para ödülü verileceğini, yarışma sonunda bazı projelerin Kütahya Tasarım Teknokent’te kuluçka girişimcisi olarak da değerlendirileceğini sözlerine ekledi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *