‘ANNE KALBİ SOFRALAR’ ÖDÜLLENDİRİLDİ

780

DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin yetenekli ellerinden çıkan tasarımlar “Anne Kalbi Sofralar Tasarım Yarışmasında” ödüllendirildi. İl protokolünün katılımıyla düzenlenen törende 430 eserden 7’si ödüle layık görüldü

Keramika ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi ile birlikte Üniversite-Sanayi İş birliği kapsamında gerçekleştirilen “Anne Kalbi Sofralar Tasarım Yarışması” sonuçlandı.

PROTOKOLDEN YOĞUN KATILIM

Yarışmanın Sera AVM’de gerçekleştirilen ödül törenine Kütahya Vali Yardımcıları Halil İbrahim Ertekin ve Buğra Karadağ, Kütahya Hava Er Eğit. Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Necati Gündüz, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, Keramika Yönetim Kurulu ve Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri katıldı. Sera AVM’de tasarımlar da sergilendi.

162 ÖĞRENCİ 480 ESER

162 öğrencinin 480 eserle katılım sağladığı yarışmada, jürinin değerlendirmeleri sonucunda 7 eser ödül aldı. Eserlerden 54’ü sergilemeye değer bulundu.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde eğitim gören öğrencilerin tasarıma bakış açılarının gelişmesine katkı sağlamak, çağdaş seramik sanatına ve endüstrisine katkı sunmak amacıyla düzenlenen yarışma ile estetik, endüstriyel, üretilebilir, satılabilir, ulusal ve uluslararası pazarda rekabet edebilir işlevsel, yenilikçi ve estetik tasarımlara ulaşılması hedeflendi.

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *